til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

"Greia med gaming" - en ny podcast

Arrangør
UKM Norge, Spillsenteret, Samsen Kulturhus, Spillmakerlauget
Dag
Torsdag 18/8 2022 16:00 - 19:00
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Kultur , Idrett/fritid
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Drivverket, 1.etasje
Antall plasser i lokalet
90
 


Om arrangementet

«Greia med gaming» har som formål å øke forståelsen for spill, spillkultur og aktiviteter som kan anses som beslektet med datakultur, som brettspill, rollespill, cosplay, mv., og i denne sammenhengen bør derfor gaming forstås som mer enn kun spill og datakultur.

I rapporten «Møteplass datakultur» kan vi lese at så mye som 96% av gutter og 76% av jenter i alderen 9-18 år spiller dataspill, som gjør den til den soleklart største fritidsaktiviteten blant ungdom. Videre forklarer rapporten også at «Dataspill ofte blir omtalt som en aktivitet man gjør i isolasjon» og «Det er få møteplasser på dette området sammenlignet med andre fritidsaktiviteter».

Tross den store utbredelsen av datakulturell aktivitet blant ungdom, er det betraktelig lavere generell kompetanse innen datakultur blant voksne. Sammenliknet med nesten alle andre fritidsaktiviteter, medfører en lavere forståelse for hva datakultur innebærer sosialt og samfunnsmessig også til en viss grad av misforståelser og forsterker stigma omkring datakultur. Dette gjenspeiler seg i at det er svært få fysiske møteplasser for nettopp datakultur. Og den største misforståelsen eller myten omkring gaming, er at det er noe som foregår i isolasjon eller er en isolerende aktivitet.

«Greia med gaming» blir et multi-arrangement, som søker å være et live-stramet, interaktivt talkshow for å opplyse publikum om datakultur. I intervjuer og diskusjoner med sentrale personer innen de ulike genrene og fagområdene innen datakultur og samtidig inviterer med publikum både fysisk, og digitalt.

Produksjonen skal gjøres av og med ungdom i produksjonen, på scenen og i hele rammene rundt pod-casten. Prosjektet kommer ut av "Spillsenteret" på Samsen kulturhus i Kristiansand. Spillsenteret er en åpen, gratis møteplass for ungdom med interesse innenfor datakultur.

Medvirkende
  • Mads Stenrud, Prosjektleder, Spillsenteret
  • Ali Minshid, Innholdsansvarlig, Spillsenteret
  • Espen Westergaard, Spillsenteret
  • Glenn Thomas K. Johansen, Prosjektleder, UKM Kristiansand / Samsen kulturhus
  • Tom Andreas Kristensen, Prosjektleder, UKM Norge
Kontaktperson
Tom Andreas Kristensen, UKM Norge, 47631387
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
640