I dette seminaret møter du representanter for byggeiere, solkraftindustrien, netteiere og myndigheter som diskuterer hvordan kraftsystemet og markedet må endres for å ta imot store mengder solkraft.
Energisystemet må endres. Målet er et lavutslippssamfunn som ivaretar økologisk fotavtrykk og unngår store, nye naturinngrep. Det krever overgang til mer klimavennlig energi. Selv om vannkraft utgjør ryggraden i dagens kraftsystem, er det bygget på sentral produksjon hvor kraften fraktes over lange distanser for lokalt konsum. Høye strømpriser, et presset kraftsystem og etterspørsel etter mer energi gjør at vi må tenke nytt. Hvordan realiserer vi raskt den rimelige og kortreiste kraften?
Lokal solkraft er opplagt en del av løsningen. Potensialet for solkraft er stort, og kan realiseres raskt. Solanlegg er blitt rimelig og enkelt, og gir relativt konfliktfri kraft sammenlignet med ny vann- og vindkraft. Konsumentene kan selv produsere rimelig strøm for eget forbruk. Riktig kombinasjon av solkraft og vannkraft kan også gjøre kraftsystemet mer robust, slik at vi utsetter ny nettutbygging.
Solkraft utfordrer gamle ideer og tankegods. Nye forretningsmodeller for lokal energiproduksjon må utvikles, og nettselskapene må oppdatere kompetansen, forretningsmodellen og mandatet.
I dette seminaret møter du representanter for byggeiere, solkraftindustrien, netteiere og myndigheter som diskuterer hvordan kraftsystemet og markedet må endres for å ta imot store mengder solkraft.
Program
Faglige innlegg
Paneldebatt
Møteleder og moderator: Trine Kopstad Berentsen, Solenergiklyngen
Programansvarlig:
Bygg Arena Arendal v/ NBBL, SINTEF, Entra, Norconsult, Multiconsult og GK, - i samarbeid med Solenergiklyngen og Skanska.
Målgruppe:
Først og fremst representanter for sluttbrukerne, kraftprodusenter, netteiere og leverandører av løsninger til bygg. Regulatoriske utfordringer kaller på Regjeringen, og partiene på Stortinget, som skal utforme fremtidig politikk (f.eks plusskundeordning, regulering av nett og støtteordninger).
Politisk aktualitet: