til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette arrangementet er avlyst
Dette var et arrangement i 2022.

Ein kompetansereform for auka produktivitet og omstillingsevne i industrien

Arrangør
Norsk Industri
Dag
Torsdag 18/8 2022 09:30 - 10:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Utdanning
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
2. etasje
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Norge står ovenfor store industrielle satsinger som skal gi oss det grønne skiftet. Felles for satsinger som batteri, havvind, bio-industri, hydrogen, karbonfangst og lagring er at det kreves ny kompetanse.

Ordningene med bransjeprogram og Industrifagskolen har gitt fagarbeidere og andre i industrien mulighet for å ta etterutdanning i regi av videregående, fagskoler, høyskoler og universitet. Utdanningene er utviklet og tilpasset i samarbeid mellom utdanningsinstitusjon, forbund og bedrift, noe som har gitt mere relevant innhold og mer effektiv formidling.

Regjeringen har signalisert en ny kompetansereform for arbeidslivet generelt, og i svarbrevet fra Ola Borten Moe til frontfaget står det at Regjeringen "vil se på hvordan en kompetansereform kan gjennomføres med særskilt vekt på de utfordringene industrien står ovenfor fremover".

Vi ønsker i denne debatten å utfordre politikerne på hvordan man sammen med partene kan legge rammene for en kompetansereform der industrien får tilgang på nødvendig kompetanse for å lykkes i det grønne skiftet.

Streaming

Arrangementet blir streamet via MyOnvent. Gå inn på streaming-lenken for å registrere deg, eller logge inn dersom du allerede har en bruker. Du finner alle arrangementene i programfanen øverst.

Medvirkende
  • Elise Waagen, Arbeiderpartiet
  • Jan Tore Sanner, Høyre
  • Jørn Eggum, Forbundsleder, Fellesforbundet
  • Stein Lier-Hansen, Administrerende direktør, Norsk Industri
  • Kjetil Tvedt, Fagsjef, Norsk Industri
Kontaktperson
Cathrine W. Eidal, Norsk Industri, 47637797, cwe@norskindustri.no
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
944