Ny skogindustri i Norge?
Det skjer faktisk i Rogaland der et nytt norsk råstoff slår rot. Sukkerstoff fra kortreist gran, kalt melasse, erstatter import av sukkerroer i produksjonen av dyrefôr. Ringvirkningene av samarbeidet mellom AT Skog og fôrprodusenten Fiskå Mølle er mange, som å skape bærekraftig vekst og bedre utnyttelse av skogressursene. Vi tar samfunnsansvar ved å se mulighetene fra rot til topp. Verdier skapes lokalt med global klimaeffekt.
Kom og hør hvordan prosessen fra stubbe til ku er mulig og hvordan etableringen av Norsk Skogsmelasse igangsetter innovasjonsprosesser på logistikkløsninger for fremtiden.
Etter seminaret serverer vi iskrem av melk fra telemarksku. Isen er smakstilsatt av vanillin fra gran, produsert ved et av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffinerier, Borregaard i Sarpsborg. Fra flis til is, rett og slett.