til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2022.


Setesdal som representant for UNESCO sin internasjonale kulturarv - foredrag og konsert

Hovedprogram | Kulturprogram
Arrangør
Arendalsuka
Dag
Torsdag 18/8 2022 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
Bakgården
Antall plasser i lokalet
150
 


Om arrangementet

I 2019 ble folkemusikk og -dans i Setesdal innskrevet hos UNESCO som representant for internasjonal immateriell kulturarv. Med dette, ble tradisjonen sett på med internasjonale øye som eminent, samtidig markert som verneverdig da den er utrydningstruet.

Kirsten Bråten Berg (sang) og Daniel Sandèn-Warg (hardingfele og munnharpe) er begge sterke bærere av setesdalstradisjonen. Kirsten ble i 2005 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin suverene innsats som kunstner og kulturformidler. Daniel flyttet fra Sverige til Setesdal for å gå i lære hos fele mesteren Hallvard T. Bjørgum. Etter hvert har han også lært seg Hylestad-dialekten for bedre å forstå kulturen og fortellingene rundt slåttene. I 2005 tok han svennebrev som sølvsmed, og har også en stilling på Agder Folkemusikkarkiv.

Annbjørg Lien jobber i dag med å følge opp UNESCO status i Setesdal gjennom prosjektet Setesdalsfolk, initiert av Agder fylkeskommune. Hun følger med dette videre linjene fra sitt tidligere forskningsarbeid ved UIA, der hun tok doktorgrad i komposisjon basert på hardingfeleslåtter brukt i Setesdal. Denne kvelden vil hun snakke om dette spennende arbeidet, til lyden av UNESCO elementet i Setesdal ved Kristen og Daniel.

Dørene åpner kl. 14.45

Medvirkende
  • Annbjørg Lien
  • Kirsten Bråten Berg
  • Daniel Sandèn-Warg
Kontaktperson
Arendalsuka, Arendalsuka, post@arendalsuka.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1642