På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

IT-sikkerhet: Hvem skal forsvare Norges 500 000 små og mellomstore bedrifter?

Arrangør
Atea Norge AS
Dag
Tirsdag 16/8 2022 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Samfunnssikkerhet og beredskap , Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Castelle
 


Om arrangementet

Økonomien knyttet til IT-kriminalitet anses å være den tredje største i verden, og i NSM’s rapport “Risiko 2022” kan vi lese at trusselbildet blir stadig mer komplekst og utfordrende. Vi så en kraftig økning i alvorlige cyberhendelser i fjor, og i tiden fra 2019 til 2021 har vi hatt en tredobling i alvorlige hendelser og cyberoperasjoner.


Ryggrad i det norske næringslivet er våre mange små og mellomstore bedrifter. Bedrifter som er sårbare for angrep, og som står ovenfor en enormt vanskelig oppgave i å beskytte seg mot hackere som blir stadig mer utspekulerte i sine innganger og metoder. En urettferdig og tidvis håpløs kamp i møte med hackergrupper som ofte er finansiert av terrororganisasjoner og ikke-demokratiske regjeringer. Konsekvensene av trusselbildet kan være brutale og kostbare.

 

Å bistå norges SMB’er med å ivareta deres sikkerhet er ikke bare vårt etiske ansvar, men et strategisk viktig valg for Norge om vi skal fortsette å ha et robust næringsliv. Hvordan kan vi, med gjensidig tillit og forståelse for hverandres situasjon, få på plass en tydelig og systematisk tilnærming for å forsvare oss, hvor det offentlige og det private næringslivet jobber sammen for å sikre norges små og mellomstore bedrifter?

Medvirkende
  • Ole Petter Saxrud, Adm. direktør, Atea Norge
  • Thomas Tømmernes, Sikkerhetsekspert, Atea Norge
Kontaktperson
Vibeke Hyttan, Atea Norge AS, 97512882
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
141