til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Rasisme og hatytringer - hva gjør det med ungdomstida?

Arrangør
KFUK-KFUM Forandringshuset Norge
Dag
Tirsdag 16/8 2022 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Inkludering , Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Kirkens Bymisjon - Vestregate 2
Stedsbeskrivelse:
1.etg
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Flere av oss opplever rasisme på skolen, jobben, fritidsaktiviteter og på internett. Verst er det for unge, viser en undersøkelse fra Medietilsynet (2021). Ungdommer bekymrer seg for ytringsklimaet og de peker på at frykten for hatytringer er et hinder for å delta på nett.

Hvordan kan vi som voksne ta ungdommenes bekymringer på alvor? Hvordan kan vi motarbeide rasisme og hatytringer, og hva trenger vi for å gjøre det? 

Disse spørsmålene skal vi diskutere sammen med paneldeltakerne. 

Ordstyrer: Hasti Hamidi er fagansvarlig for mangfold og inkludering i KFUK-KFUM Forandringshuset, samfunnsdebattant og skribent. 

Paneldeltakere:

Omar Samy Gamal er byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo. Gamal er utdannet ingeniør og har jobbet som lærer på Kuben videregående. 

Winnie Nyheim-Jomisko er psykolog og jobber som spesialrådgiver i RVTSøst. Nyheim-Jomisko har faglig fordypning i migrasjon, rasismerelaterte traumer, interseksjonalitet og mangfoldskompetanse.

Umar Ashraf har de siste årene markert seg i offentligheten og i kommunikasjonsbransjen, og da spesielt for å ha løftet opp mangfoldskommunikasjon som fagfelt. Han har blant annet skrevet boken Hvit PR, og havnet på andreplass i Kampanjens kåring "årets medienavn 2021"

 

Medvirkende
  • Hasti Hamidi, Fagansvarlig for mangfold og inkludering, KFUK-KFUM Forandringshuset
Kontaktperson
Hasti Hamidi, KFUK-KFUM Forandringshuset Norge, 90810819, hasti@kfuk-kfum.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
451