Den globale etterspørselen etter mat er i økning i takt med befolkningsveksten. Havet har et uutnyttet potensial og det anslås at matproduksjon fra havet må økes med mellom 30-70% frem mot 2050. Å realisere dette krever at vi gjør riktige valg på tvers av industri, samfunn og myndigheter - både nasjonalt og globalt.
FNs Generalsekretær Antonio Guterres meldte i juni at vi må «redefinere bærekraft i den blå matsektoren globalt». Også i Norge står vi foran et taktskifte der vi må legge til rette for økte investeringer i matproduksjon fra havet, men på naturens premisser. Vi vil i denne paneldebatten diskutere hvordan vi skal bli bedre på bærekraftig matproduksjon fra havet.
Vi får høre fra «tankelederne», fra forskningen, fra beslutningstakerne, fra investorene og fra industrien selv:
Er økt produksjon, økt lønnsomhet og økt bærekraft virkelig mulig?
Å «redefinere bærekraft i den blå sektoren»: er det nødvendig og hvordan ser detteeventueltut for Norge?
Hvilke forutsetninger har vi i Norge og hva må vi bli bedre på for å lykkes?
Hva er miljørisikoene som må løses og har vi verktøyenesom skal til?