til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Det havbaserte matsystemet - grønt, skalerbart og lønnsomt; er det mulig?

Arrangør
Aker BioMarine
Dag
Tirsdag 16/8 2022 13:30 - 14:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Næringsliv , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Hjertekammeret
Antall plasser i lokalet
120
 


Om arrangementet

Den globale etterspørselen etter mat er i økning i takt med befolkningsveksten. Havet har et uutnyttet potensial og det anslås at matproduksjon fra havet må økes med mellom 30-70% frem mot 2050. Å realisere dette krever at vi gjør riktige valg på tvers av industri, samfunn og myndigheter - både nasjonalt og globalt.

FNs Generalsekretær Antonio Guterres meldte i juni at vi må «redefinere bærekraft i den blå matsektoren globalt». Også i Norge står vi foran et taktskifte der vi må legge til rette for økte investeringer i matproduksjon fra havet, men på naturens premisser. Vi vil i denne paneldebatten diskutere hvordan vi skal bli bedre på bærekraftig matproduksjon fra havet.

Vi får høre fra «tankelederne», fra forskningen, fra beslutningstakerne, fra investorene og fra industrien selv:

Er økt produksjon, økt lønnsomhet og økt bærekraft virkelig mulig?

Å «redefinere bærekraft i den blå sektoren»: er det nødvendig og hvordan ser detteeventueltut for Norge?

Hvilke forutsetninger har vi i Norge og hva må vi bli bedre på for å lykkes?

Hva er miljørisikoene som må løses og har vi verktøyenesom skal til?

Medvirkende
  • Matts Johansen, CEO, Aker BioMarine ASA
  • Karoline Andaur, Generalsekretær, WWF
  • Javad Mushtaq, Nestleder, EAT
  • Kimberly Mathisen, CEO, HUB Ocean
  • Sissel Beate Rønning, Forsker, Nofima
  • Andrine Hanssen-Seppola, Nestleder, Senterungdommen
  • Pål Einar Skogrand, VP Policy and Impact, Aker BioMarine ASA
Kontaktperson
Monica Bring Estensen, Aker BioMarine, 95961038
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
979