til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Smarte biler og kloke valg – Kan vi digitalisere vekk klimautslippene?

Arrangør
Møller Mobility Group & Netcompany
Dag
Mandag 15/8 2022 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering , Samferdsel og mobilitet
Språk
Norsk
Sted
Castelle
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Modernisering av transportsektoren er en forutsetning for å lykkes med omstilling til lavutslipps-samfunnet. Fremtidens mobilitetsløsninger vil kunne sørge for at vi kan velge smartere, tryggere og mer klimavennlig. Men det krever politisk handlekraft dersom løsningene skal nå frem til norske husholdninger.

Netcompany og Møller Mobility Group inviterer politikerne til debatt om hva som skal til for at vi kan tilrettelegge for smartere, tryggere og mer bærekraftig bruk av mobilitetsløsninger.  Hvilke løsninger kan vi vente oss fra transportsektoren de neste 10 årene? Og gjør politikerne det som skal til for at innovasjoner og ladeinfrastruktur skal få fotfeste blant forbrukerne?

I dag står bilene som eies av nordmenn stående i snitt 80 prosent av tiden. Det skaper et enormt handlingsrom for delingsøkonomien, og utsiktene tyder på at vi i fremtiden vil kjøpe transport som en tjeneste fremfor å eie egen bil.

Allikevel krever klimamålene at vi fornyer og moderniserer. Selv om Norge har kommet godt i gang med elektrifisering av bilparken har vi fremdeles en vei å gå. Ladeinfrastruktur må på plass, regelverk må oppdateres og vi må få plass teknologi som kan bidra til at strømmen man har til overs i bilen kan brukes til å varme opp huset, sette på vaskemaskinen eller lade mobilen.

Konsernsjef i Møller Mobility Group, Petter Hellman og Norgessjef i Netcompany, Geir Arne Olsen, gir oss et bilde på hva som beveger seg i næringslivet – og gjør et forsøk på å spå hvordan bilparken vil se ut 10 år fram i tid. Etterfulgt utfordrer vi politikerne til debatt om hvordan de vil sørge for å sette fremtidens mobilitetsløsninger ut live.

Medvirkende
  • Helge Orten, Stortingsrepresentant, Høyre
  • Erling Sande, Stortingsrepresentant og leder av transportkomiteen, Senterpartiet
  • Mette Gundersen, Statssekretær, Samferdselsdepartementet
  • TBC, TBC, TØI
  • Petter Hellman, Konsernsjef, Møller Mobility Group
  • André Rogaczewski, Konsernsjef, Netcompany
  • Geir Arne Olsen, Norgessjef, Netcompany
Kontaktperson
Ingeborg Bjørnevik, Netcompany, 954 84 398, ingbjo@netcompany.com
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
1681