til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Fotoutstillingen "Hjernen er deg!"

Arrangør
Hjernerådet (Norwegian Brain Council), Loft Visual Group
Dag
Mandag 15/8 2022 10:00 - 18:00
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Helse , Kultur
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Utstillingsvegger ved Hjertekammeret
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Hjernen er den mest kompliserte strukturen i hele universet. Hjernen styrer kroppen din og livet ditt. Hjernen er vårt uerstattelige organ. I hjernen sitter personligheten. Hjernen er deg!

Undringen over det fantastiske organet som hva vi alle har i hodene våre, kommer til uttrykk på fotoutstillingen som Hjernerådet viser i Kulturkammeret under Arendalsuka. Utstillingen heter nettopp: «Hjernen er deg!»

Fotoutstillingen er blitt til i et unikt samarbeid mellom fagpersoner på hjernen og kreative fotografer. Fotografene har valgt seg ut ti ulike tema knyttet til hjernen. Hjernerådet har funnet fram til hjerneeksperter på disse ulike temaene og arrangert møter mellom hjernespesialistene og fotografene. Det har vært svært interessante samtaler mellom to ulike profesjoner.

Så har fotografene gått til verket. Det de har fått høre om hjernen fra ekspertene, har gått igjennom deres kreative hjerner. Hvordan oppfatter de hjernen? Hvordan vil de billedlegge det viktigste organet som vi har? Dette er ingen direkte billedlegging av det fagpersonene har sagt, men fotografenes egne og kreative oppfatninger av kroppens viktigste organ. Resultatet av prosessene kan du se på fotoutstillingen «Hjernen er deg!»

Noen av fotografene har valgt å uttrykke seg i et billedmessig reportasjespråk. Du kan for eksempel følge en hjernesvulstpasient både før, under og etter en hjerneoperasjon. Du blir på en måte med «back stage» under en slik operasjon.

Andre utrykker seg mer kunstnerisk og går inn i for eksempel barnehjernen og dens spesielle verden. Barnet oppfatter som kjent verden på en helt annen måte enn voksne. Eller fotografene har dykket ned i hjernen og underbevisstheten.

Andre temaer som fotografene har arbeidet med, er blant annet musikk og hjernen, søvn og hjernen, og hjernesykdommen demens.

Fotografer som er representert på utstillingen er: Catharina Caprino, Damian Henisch, Andrea Gjestvang, Sofie Amalie Klougart, Paul Sigve Amundsen, David Allan Aasen, Bjørnar Øvrebø, Trine Hisdal, Kaja Bruskeland, Håkon Karlsen og Hans-Olav Forsang.

Du kan se utstillingen når Kulturkammeret er åpent. Noen av Hjernerådets folk vil være til stede under deler av deres åpningstid, eller du kan treffe oss på vår stand som ligger rett i nærheten. Hjernerådet har stand sammen med Flåttsenteret.

Hjertelig velkommen til undring over vår fantastiske hjerne! Velkommen til Fotoutstillingen Hjernen er deg!

Kontaktperson
Peggy Ranheim, Organisasjonsrådgiver, HJERNERÅDET (NORWEGIAN BRAIN COUNCIL), 41263977
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
734