På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Ung på Nett – sammen for mer digital trivsel

Barn | Ungdom
Arrangør
Ung på Nett/Barnevakten
Dag
Torsdag 18/8 2022 10:30 - 11:15
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Media/kommunikasjon , Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Torvscenen
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Ung på Nett er et nytt holdnings- og kunnskapsprogram i nettvett for ungdomsskoler over hele landet som lanseres under Arendalsuka. Arrangementet er for alle ungomsskoler i området. Elevene og lærerne inviteres til å delta på dette første foredraget i Ung på Nett på Torvscenen denne torsdagen. Deltakerne utfordres til å ta vare på seg selv og andre i digitale kanaler.

Gjennom bilder, film, livsnære historier og aktiv elevmedvirkning blir ungdommen bevisstgjort på hvordan de kan bidra til mer digital trivsel og bidra til å forebygge og håndtere nettmobbing, hatefulle ytringer, utenforskap og kriminalitet i digitale kanaler. Hvordan kan nettet være et godt sted å være for alle? Hvordan håndtere det utfordrende og uforutsette som skjer? Hva gjør tenåringene  sammen med lærere og foreldre for å fremme menneskeverdet i de digitale kanalene som brukes av unge?  

Deltakerne inviteres til å bli med på en dannelsesreise i nettvett og digital dømmekraft.

Læringsmål
Ung på Nett er et konsept som gir rektor og lærer hjelp til å oppfylle målene i opplæringsloven om et trygt og godt skolemiljø for alle, med vekt på tenåringens liv på nett. Videre oppfyller Ung på Nett læringsmålene i digital dømmekraft etter 10. trinn: 

  • Kunne følge regler for personvern og vise hensyn til andre på nett 

  • Bruke strategier for å unngå uønskede hendelser 

  • Vise evne til etisk refleksjon og vurdering av egen rolle på nett og i sosiale medier 

Ung på Nett er inspirert av regjeringens strategi for å trygge barn og unge på nett, Rett på nett, og bygger på aktuell forskning.

Ung på Nett drives av Stiftelsen Barnevakten og er utviklet i samarbeid med blant annet FUG og Bergen kommune, med støtte fra Udir og Bufdir. 

Påmelding
På grunn av plassbegrensning og logistikk, må man forhåndspåmelde seg til dette arrangementet pr. mail til  sveinung@barnevakten.no   De som får plass på arrangementet, mottar en bekreftelse på dette som svar på sin e-post med påmelding. 

Det er plass til 100 personer på benkene innenfor inngjerdingen til scenen, men det er god plass for de som ikke får sitteplass til å følge arrangementet fra utsiden av inngjerdingen.

Mer opplysninger om arrangementet kommer.... 

Kontaktperson
Leif Gunnar Vestbøstad Vik, Daglig leder, Stiftelsen Barnevakten, 94810746, leif.gunnar@barnevakten.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
701