Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark ble åpnet i 2015 av tidligere statsminister Erna Solberg. Visjonen til parken er å skape ett av Europas ledende miljø for utdanning, forskning og næringsliv innen kreft.
Siden 2015 har enormt mye skjedd i innovasjonsparken, og nå er det er rett og slett ikke plass til alle som ønsker å være en del av dette kraftsenteret for utvikling av innovativ kreftbehandling.
Stortingsmeldingen om helsenæring slår fast at det offentlige og det private må samarbeide, men i forbindelse med utvidelsen av parken har dette vist seg å være krevende.
Jónas Einarsson er administrerende direktør i Radforsk Investeringstiftelse og initiativtaker til Oslo Cancer Cluster, Oslo Cancer Cluster Inkubator og Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark, i samarbeid med avdøde Kaare Norum.
Einarsson vil presentere planene for utbyggingen av innovasjonsparken der blant annet Thermo Fisher Scientific ønsker å flytte inn. Dersom Innovasjonsparken ikke får utvide, må de flytte andre steder, i verste fall til utlandet. Dette er stikk i strid med hva de politiske føringene for helsenæringen i Norge og Oslo Science City.
Program
18:00 – 18:05
Introduksjon ved møteleder Elisabeth Kirkeng Andersen, kommunikasjonsansvarlig Radforsk Investeringsstiftelse
18:05 – 18:15
«Campus Radiumhospitalets utvikling fra 1903 – 2030»
Jónas Einarsson, administrerende direktør Radforsk Investeringsstiftelse
18:15 – 18:25
«Ugelstadkulene – norsk suksesshistorie med internasjonal betydning innen diagnostikk og terapi»
Erlend Ragnhildstveit, R&D Director Thermo Fisher Scientific
18:25 – 18:35
«Nykode Therapeutics – en unik medisinsk plattform for behandling av kreft, korona og autoimmune sykdommer»
Michael Engisg, administrerende direktør Nykode Therapeutics
Paneldebatter:
18:35 – 18:55
Hvor viktig er Campus Radiumhospitalet for Oslo som kunnskapsby, kreftbehandling i framtiden og norsk helsenæring? Hvilke læringspunkter for privat-offentlig samarbeid kan vi trekke så langt, og hvordan kan dette gjøres mer i tråd med hensikten fra Stortingsmeldingen.
18:55 – 19:15
Hva må gjøres for å lykkes bedre med offentlig-privat samarbeid innen helsenæring? De politiske føringene er krystallklare og forankret i Stortingsmeldingen om helsenæring som kom i 2019, men når avstanden fra ord til handling blir så stor som i dette tilfellet, hva gjør vi da?