til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Kreative by 3: Nye former for klimaledelse i norske byer?

Arrangør
NIBR OsloMet
Dag
Tirsdag 16/8 2022 10:30 - 11:15
Arrangementstype
Seminar
Tema
By- og stedsutvikling , Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Klangverket
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Klimadirektørene fra Oslo og Bergen, Heidi Sørensen og Stina Oseland, i samtale med NIBR-forskerne Hege Hofstad og Trond Vedeld om klimapolitikk og ledelse i byer.

Klimaendringene krever drastiske omstillinger og umiddelbar handling. Det stiller store krav til hvordan byer ledes og organiseres.

Hvordan navigerer byene i et fragmentert og stadig mer konfliktfylt politisk landskap? Ser vi konturene av nye samarbeidsarenaer og samskaping der byen inngår i aktivt samarbeid med næringsliv, sivilsamfunn og nabolagsgrupper, samtidig som de møter klimaaktivister og bompengeprotester med ulike syn på klimapolitikken?

Samtalen vil vise hvordan byene utøver aktiv klimaledelse og fremmer samarbeid mellom en rekke aktører lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Formålet med en slik form for ledelse er å koble egne ressurser og virkemidler sammen med andre aktørers ressurser for å skape nye og innovative politiske og praktiske løsninger. Dette samskapende lederskapet bidrar til felles mål og visjoner, endrede juridiske og økonomiske rammer for klimapolitikken, og sikrer at infrastrukturen og nye teknologiske og sosiale løsninger støtter opp om det grønne skiftet og bærekraftig byutvikling. Samskaping kan fremme konfliktløsning og demokratisk klimapolitikk. Vi utforsker ulike former for lederskap og hvilke nye aktører og kreative arenaer som trer fram i mellomrommet mellom byen, næringslivet og lokalsamfunnet. Samtalen bygger blant annet på flerårig forskning ved NIBR-OsloMet om klimalederskap i norske/nordiske og internasjonale byer.

Medvirkende
  • Heidi Sørensen, Direktør, Klimaetaten i Oslo kommune
  • Stina Oseland, Direktør, Klimaetaen i Bergen kommune
  • Hege Hofstad, Seniorforsker, NIBR OsloMet
  • Trond Vedeld, Seniorforsker, NIBR OsloMet
Kontaktperson
Hege Hofstad, Seniorforsker, NIBR, 907 25 233, hegeh@oslomet.no
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1430