På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Stormaktenes digitale kappløp – hvordan kan Europa komme på oppløpssiden?

Arrangør
Netcompany
Dag
Tirsdag 16/8 2022 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Castelle
Antall plasser i lokalet
355
 


Om arrangementet

Netcompany og IKT Norge inviterer til debatt om hvordan vi kan styrke Europas digitale konkurranseevne i møte med krig, konflikt og spenninger mellom verdensmaktene. Hva betyr det at vi ikke sitter med eierskap til egen data? Hvilke muligheter kan vi utnytte for å styrke den digitale beredskapen? Og hva skal til for at Europa samles for å utvikle slagside mot Kina og USA i det digitale kappløpet? 

I en verden som preges av usikkerhet hvor IT-gigantene dominerer det geopolitiske spillet henger fremdeles Europa langt etter. I dag har samtlige av de største tech-gigantene sitt utspring fra de digitale stormaktene USA og Kina. På hjemmebane er vi fremdeles svakere i det digitale konkurransebildet. 

Samtidig øker omfanget av cyberangrep og etterretningsaktivitet fra Russland og Kina. PST, Etterretningstjenesten og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet er samstemte om at den digitale trusselen fra stormaktene utgjør en stor trussel for Norge. Hvor sårbare er vi egentlig for den digitale avhengigheten av USA og Kina? Hvordan bruker egentlig stormaktene data om oss? Og hvor stort konkurransefortrinn taper vi på å ikke utvikle den digitale kompetansen her hjemme?

Vi ønsker velkommen til debatt om hvordan kan Norge og Europa bli en relevant spiller i det digitale kappløpet mellom stormaktene. Innledningsvis vil konsernsjef i Netcompany, André Rogaczewski, legge frem hvilke utfordringer som møter næringslivet på digitaliseringsfeltet. Arrangementet vil så følge med en politisk debatt

Medvirkende
  • André Rogaczewski, Konsernsjef, Netcompany
  • Heidi Nordby Lunde, Stortingsrepresentant, Høyre
  • Ingrid Fiskaa, Stortingsrepresentant, SV
  • Geir Hågen Karlsen, Hovedlærer strategisk kommunikasjon, Forsvarets Høgskole (FHS)
  • Karsten Friis, Seniorforsker, NUPI
  • Gunn Karin Gjul, Statssekretær, Kommunaldepartementet
Kontaktperson
Ingeborg Bjørnevik, Kommunikasjonsrådgiver, Netcompany, 95484398, ingbjo@netcompany.com
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
721