På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2022.


Hvordan legge til rette for reell medvirkning?

Arrangør
KFUK-KFUM Forandringshuset Norge, ALLE MED, Nordavind Utvikling AS, KFUK-KFUM Norge, Redd Barna, Ungdom og Fritid
Dag
Torsdag 18/8 2022 08:00 - 09:00
Arrangementstype
Workshop
Tema
Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Torvscenen
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Fritidserklæringen sier at barn og ungdom skal involveres og ha innflytelse over sin lek og fritidsaktivitetene de skal delta i. For å sikre reell medvirkning, har KFUK-KFUM Forandringshuset Norge og Ung Drivkraft i Nord tatt initiativ til å styrke de av oss som jobber med ung medvirkning i en veileder for ung medvirkning i praksisk. En samling av ulike metoder og eksempler for samhandling, idéskaping, innnspill og ungdebatt felles ressursweb på ungmedvirkning.no som lanseres i september 2022. Målet er at veilederen skal bidra til å styrke og konkretisere ulike medvirkningsprosesser. 

Aktører som ALLE MED, Redd Barna, Ungdom og fritid med flere har også utarbeidet verktøy og metoder som du får mulighet til å bli bedre kjent med for å legge til rette for ung medvirkning i på din arbeidsplass eller i ditt nærmiljø. 

Arrangementet vil arrangeres som en UngDebatt hvor unge ambassadører vil lede oss gjennom en annen måte å få innspill og debattere på - hvor partene er likeverdige. På dette arrangementet vil dermed alle tilstede bli sett og hørt. Til arrangementet er politikere og samarbeidspartnere invitert til samles om både praktiske metoder og en god samtale om hvordan ulike aktører i samfunnet (av voksne) lokalt, regionalt og nasjonalt kan være med å bidra til reell medvirkning (for unge). 

Arrangementet gjøres i samarbeid med KFUK-KFUM Forandringshuset, NDFU/ALLE MED, Redd barna, Ungdom og Fritid, Nordavind Utvikling AS og KFUK-KFUM Norge.


Veileder for ung medvirkning på www.ungmedvirkning.no er et samarbeidsprosjekt mellom Nordavind Utvikling AS, Troms og Finnmark Fylkeskommune, Ungdommens Fylkesråd i Troms og Finnmark, KFUK-KFUM Forandringshuset Norge. 

Lansering: 20. september på Dyrøyseminaret. 

 

Kontaktperson
Ingvild Storvoll, Programkoordinator for arbeid, utvikling og entreprenørskap, KFUK-KFUM Forandringshuset Norge, 90555925
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
832