til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Industri - er det noe for meg?

Ungdom
Arrangør
Eyde-klyngen
Dag
Fredag 19/8 2022 13:00 - 13:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Arbeid , Utdanning
Språk
Norsk
Sted
Torvscenen
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Eyde-klyngen inviterer ungdomsskoleelever til Arendalsuka Ung for å finne ut om industrien er noe for dem. Vi tror på at prosessindustrien har spennende utfordringer og arbeidsoppgaver å tilby, og ønsker å gi ungdomskoleelever en introduksjon til våre fag og vår bransje. 

Prosessindustrien er en viktig næring og arbeidsplass i regionen. Materialene som produseres er nødvendige for at Norge og verden skal redusere sine utslipp og innfri det grønne skiftet. 

Prosessindustrien vil ha et økende behov for flere dyktige og engasjerte ansatte fremover. Kompetanseområder som materialteknologi, prosesskjemi og automasjon på alle utdanningsnivå, fra lærling til mastergrad står sentralt. Fagbrev fra kjemiprosess og lab, industrimekanikere, elektro, produskjonsteknikk, rørlegger, automatisering, IKT/PLS, kontor og logistikk vil være svært ettertraktet.

Det blir et mini-panel med lærlinger (Equinor og Glencore Nikkelverk), elever (Sam Eyde vgs) og bedrifter (Morrow og Alcoa) som forteller om hvordan det er å jobbe i industrien.

Hennig-Olsen Is deler ut is og deler av sin erfaring med ulike fagbrev og forteller hvordan det er å jobbe i «iskrem-industrien».

Hvor blir det av søppelet? Returkraft brenner for miljøet og forteller om de ulike rollene som bedriften er bygd opp av.

Velkommen til vårt arrangement!

 

Hennig-Olsen Is er Nordens største iskremprodusent. I tillegg til å lage iskrem og frosne desserter, lager de egen sjokolade, karamell, krokan og syltetøy. Får å lage disse gode produktene trengs det dyktige fagfolk. Fagene det utdannes i er blant annet Industrimekanikerfaget, logistikkfaget, informajsonsteknologi/Data og ingeniørfag.

 

Returkraft AS holder til utenfor Kristiansand og driver et energigjenvinningsanlegg. Anlegget mottar og energi gjenvinner restavfall fra husholdninger og bedrifter i hele regionen. Farlig avfall mottas fra hele landet. Fagene det utdannes i er Kjemiprosessfaget og automasjon.

Kontaktperson
Kristine Fuller-Gee, Prosjektleder, Eyde-klyngen, 48131430
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
1136