til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Er det mulig med en fremtid uten matsvinn?

Arrangør
Matvett AS
Dag
Tirsdag 16/8 2022 08:00 - 09:00
Arrangementstype
Konferanse
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Bærekraftscenen
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Å kutte matsvinn er både lønnsomt og i tillegg ett av de mest effektive klima- og miljøtiltakene, både for oss som enkeltpersoner, for matbransjen og i samfunnet ellers. Dette er dokumentert i både nasjonale og internasjonale strategier og i FNs 17 bærekraftmål, der ett av målene handler om å halvere verdens matsvinn innen 2030 (12.3).

Det jobbes godt med å kutte matsvinn i Norge. Vi har et nasjonalt rammeverk på plass med "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn" mellom hele verdikjeden for mat og myndighetene, med tilsvarende halveringsmål. Matsvinnet er på vei ned med totalt 14 prosent for matbransjen siden 2015, og det er bra.

Det store spørsmålet er likevel om utviklingen går fort nok? Er de lavest hengende fruktene tatt? Jobber vi fremtidsrettet og innovativt nok til å vite hva som skal til? Og hvordan skal vi få flere bedrifter med i arbeidet og flere forbrukere til å bidra i dugnaden?

Punkter på programmet:

  • Tale fra Klima- og miljøminister Espen Barth Eide
  • Oppdatert status i matsvinnarbeidet i Norge og innsikt i hvordan vi bør jobbe fremover for å lykkes
  • Hvilke bedrifter har kuttet mest matsvinn de siste årene og hvordan har de oppnådd dette?
  • Forsmak på høstens forbrukerkampanje med #Felleskuttet
  • Skråblikk på matbransjens arbeid fra en miljøorganisasjon
  • Lansering av 10 viktige prinsipper for mer ansvarlige og inkluderende innovasjonsprosesser hvor samarbeid i verdikjeden er sentralt og som sentrale bransjeaktører har vært med på å utvikle

Kontaktperson
Anne Marie Schrøder, Matvett AS, 95220995, ams@matvett.no
Twitter:
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1460