På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Norsk mat og drikke på alle bord – også i framtiden?

Arrangør
Stiftelsen Norsk Mat, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Bryggeri- og drikkevareforeningen
Dag
Tirsdag 16/8 2022 10:00 - 11:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Arbeid , Økonomi
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
 


Om arrangementet

Importere mer og billigere mat og drikke? Eller produsere den selv? Hva vil fremtidens forbrukere velge?

Vi inviterer til 2 for 1, og setter søkelyset på hva fremtidens forbruker vil med norsk mat og drikke og hvordan vi ønsker å merke norsk mat og drikke?

Del 1: Billigbacon fra Sverige og polsk smuglerøl – eller bærekraftig, norsk mat og drikke? (30 min)

  • Hva betyr klimakrise, pandemi, krig og stigende priser for ungdommen, og hvordan vil det påvirke mat- og drikkepolitikken fremover?
  • Importere mer og billigere mat og drikke? Eller produsere den selv? Hva vil fremtidens forbrukere velge og fremtidens beslutningstakere bestemme?
  • I et globalisert samfunn: Er bærekraft og ernæring tidens melodi, eller trumfer pris alt. 

Deltagere:

  • Andrine Hansen- Seppola, Senterpartiets ungdom
  • Astrid Hoem. AUF
  • Hilde Gunvaldsen, Krfu
  • Emma Erlandsen, Unge Høyre
  • Kristin Schultz, Unge Venstre
  • Alberte Tennøe Bekkhus, Rød Ungdom 

Kommentarer til ungdomsdebatten fra:  

  • Anne Berit Aker Hansen, Forbundsleder, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund  
  • Erlend Vagnild Fuglum, direktør Bryggeri- og drikkevareforeningen.  

Del 2: En merkejungel til å gå seg vill i – eller god forbrukerinformasjon? (20 min)

Bærekraftmerking, opprinnelsesmerking, lokalmatmerking, helsemerking, dyrevelferdsmerking, etikkmerking, ernæringsmerking. Alle ønsker å merke mat og drikke med mange gode formål i bunn. Hvor mye er det plass til på en ølboks, og hvor mye tåler vi, før vi slutter å lese på kjøttdeigpakka?  

Deltagere:

  • Anna Marie Karlsen (NHO mat og drikke)
  • Nina Sundqvist (Stiftelsen Norsk Mat og Nyt Norge) 
  • Elisabeth Hunter (Vinmonopolet)
  • Gunstein Instefjord (Forbrukerrådet)
  • Bjørn Gimming (Norges Bondelag)

Moderator for begge debatter er Gabrielle Gjerset

Medvirkende
  • Nina Sundqvist, Direktør, Stiftelsen Norsk Mat
  • Erlend Vagnild Fuglum, Direktør, Bryggeri- og drikkevareforeningen
  • Anne Berit Aker Hansen, Forbundsleder, NNN
Kontaktperson
Anne mette Johnsen, Kommunikasjonssjef, Stiftelsen Norsk Mat, 90961602
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
2168