til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2022.


Svikter utdanningssystemet de voksne?

Arrangør
Kompetanseforbundet, Studieforbundet Næring og Samfunn, Studieforbundet AOF Norge, Akademisk Studieforbund, Studieforbundet Livslang Læring
Dag
Tirsdag 16/8 2022 18:30 - 19:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Utdanning
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Næringslivet mangler minimum 88.000 tusen fagarbeidere de nærmeste årene, samtidig som 576.000 voksne står uten fullført videregående opplæring. Kartlegging viser at 70% av dagens arbeidstakere mener de har for lav digital kompetanse til å møte fremtiden. Samtidig står vi overfor tidenes omstilling av norsk arbeidsliv med en storstilt digitalisering og automatisering av arbeidsplasser, og ikke minst økende krav til grønn omstilling. Vi jakter frafall og økt gjennomføring i de tradisjonelle utdanningssystemet, og tallene går i riktig retning. Men hva med de som allerede har fullført sin utdanning for mange år siden og trenger påfyll, eller de som står utenfor og som trenger å fullføre et kompetansepåfyll for å få en fot innenfor, eller for å klare å stå i en jobbsituasjon med økte krav? Svikter utdanningssystemet de voksne?

Generalsekretær i Kompetanseforbundet, Kent Gudmundsen, er debattleder og med oss får vi blant annet nestleder i utdannings- og forskningskomiteen og Arbeiderpartiets fraksjonsleder, stortingsrepresentant Elise Waagen. I tillegg stiller stortingsrepresentantene Maren Grøthe (Sp), Margret Hagerup (H) og Himanshu Gulati (Frp) som også sitter i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Under arrangementet vil daglig leder i AOF Norge, Tove Johansen, Generalsekretær i Akademisk studieforbund (AKS), Trond Vegard Sagen Eriksen, samt Generalsekretær i Studieforbundet Livslang Læring (SFLL), Geir Barvik, delta.

Medvirkende
  • Tove Johansen, Daglig leder, AOF Norge
  • Geir Barvik, Generalsekretær, Studieforbundet Livslang Læring
  • Trond Vegard Sagen Eriksen, Generalsekretær, Akademisk Studieforbund
  • Birgitte H. Johnsen, Generalsekretær, Studieforbundet Næring og Samfunn
Kontaktperson
Kent Gudmundsen, Generalsekretær, Kompetanseforbundet, 90127450
Twitter:
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
1005