På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Når kan vi fly på norsk elektrodrivstoff?

Arrangør
Norwegian, NHO Luftfart
Dag
Tirsdag 17/8 2021 12:00 - 13:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
Rådstuen
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Norwegian kuttet CO2-utslippet per passasjerkilometer med 28 prosent i perioden 2010 til 2019. Kuttet var et resultat av flåtefornyelse, mer effektive direkteflyvninger og fullere fly. Høsten 2020 lanserte Norwegian sin klima- og miljøstrategi med et svært ambisiøst mål om ytterligere 24 prosent kutt innen 2030. Økt produksjon og bruk av bærekraftig flydrivstoff er en sentral brikke for å nå det målet.

Elektrodrivstoff er en ny type bærekraftig flydrivstoff som fremstilles av hydrogen og karbon. Billig fornybar strøm og sterke industrimiljøer innenfor hydrogen og karbonfangst gjør Norge til et attraktivt sted for produksjon.

Når står de første fabrikkene klare? Hvor store utslippskutt kan vi forvente? Hvor mye elektrodrivstoff kan produseres og til hvilken kostnad? Hvordan skal utslippskuttene telles, regnskapsføres og rapporteres? Hvilke fordeler og ulemper har denne energiformen sammenliknet med andre alternativer? Og er kundene villige til å betale ekstra for å redusere sine transportutslipp?

Disse, og mange flere spørsmål, får du svar på når Norwegian og NHO Luftfart inviterer til seminar og faglig samtale om elektrodrivstoff i Rådstuen på Næringslivets Hus/MØR biffhus tirsdag 17. august kl. 12.00-13.00. Arrangementet ledes av Anders Fagernæs, bærekraftdirektør i Norwegian. 

Program

Bolk 1: Innledning og presentasjoner

  • Stein Esben Bøe, daglig leder i SINTEF Helgeland
  • Gunnar Holen, administrerende direktør i Nordic Electrofuels
  • Susanne Krøvel, advokat i Norsk E-fuel

Bolk 2: Panelsamtale

  • Marianne Hagen, konserndirektør bærekraft og kommunikasjon i Aker Solutions
  • Jan Gabor, konserndirektør eiendomsutvikling i Mo Industripark
  • Lars Andersen Resare, bærekraftdirektør i SAS
  • Stig Schjølset, fagsjef i Zero
  • Eivind Berstad, seniorrådgiver i Bellona

Streaming

Arrangementet streames på NHOs digitale plattform myOnvent. For å følge streamen må du først registrere deg. Link for å registrering og innlogging finner du her: myOnvent - Arendalsuka 2021 NHO-fellesskapet. Når man logger seg inn i systemet kommer man til lobbyområdet. Her kan man klikke seg videre inn til de digitale møterommene, se opptak av arrangementer, nettverke med andre deltagere og stille spørsmål på liveveggen.

Smittevern

For å sikre trygg avvikling krever NHO grønt koronasertifikat for å delta på arrangementer i Næringslivets Hus. Vektere vil kontrollere koronasertifikat fra Helse Norge. Gå inn på helsenorge.no for oppdatert informasjon om regler for grønt koronasertifikat. Arendalsuka vil opprette en teststasjon der personer som i utgangspunktet ikke har grønt sertifikat kan ta en hurtigtest. Negativ hurtigtest gir grønt koronasertifikat i 24 timer.

Kontaktperson
Anders Fagernæs, Bærekraftdirektør, Norwegian, 91606422
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1049