til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Robotene er her - samspillet mellom mennesker og avansert teknologi

Arrangør
Institutt for energiteknikk (IFE)
Dag
Tirsdag 17/8 2021 13:30 - 14:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Digitalisering , Forskning
Språk
Norsk
Sted
No1 Sportsbar
Antall plasser i lokalet
60
 


Om arrangementet

I dette foredraget møter du robot-hunden Spot og får et dypdykk i samhandlingen mellom avansert teknologi og oss mennesker. 

Slik deltar du: Arrangementet holdes fysisk på Sportsbaren i Arendal og digitalt via livestream: https://fb.me/e/3zTds6ent

Økt brukt av roboter og automatisering endrer nå hverdagen vår. Samtidig skapes helt nye muligheter til ivaretakelse av rutinemessige oppgaver, ny verdiskaping og innovasjon. Forståelse av samhandlingen mellom mennesker og ny teknologi er viktig for å bidra til at samhandlingen blir best mulig.  

Institutt for energiteknikk - IFE- forsker på hvordan teknologien former verden rundt oss, og hvordan utviklingen innen teknologi kan endre måten mennesker beveger seg gjennom verden. Vårt fokus er primært på samspillet mellom mennesker og avansert teknologi, spesielt i svært digitale og komplekse miljøer.

Hvordan fungerer avanserte teknologier? Hvilken effekt har de på mennesker i disse miljøene? Hvordan kan samspillet mellom mennesker og teknologi forbedres? 

IFE jobber for å forstå interaksjonen bedre, for å støtte design og utvikling av fremtidige digitale, automatiserte og til og med intelligente systemer. Målet er å optimalisere ytelse og sikkerhet. Vi har et sterkt kompetansemiljø og samarbeidsnettverk i hele Norge, Europa, Nord-Amerika og Asia. Dette tilrettelegges blant annet av vårt engasjement i OECD Halden HTO (Human-Technology-Organisation) Project, og deltakelse i forskningsprosjekter for Norges forskningsråd og EU.

På scenen i dette foredraget blir samspillet mellom menneske og automasjon demonstrert med robothunden Spot. IFEs forskningsleder Sizarta Sarshar presenterer også mulighetene i våre nye laboratorier, HA-lab (Humans and Automation) og HADRON (Hazard Aware Digitalisation and RObotics in Nuclear and other domains). 

Medvirkende
  • Sizarta Sarshar, Forskningsleder, IFE
  • Robothunden Spot, Forskningsressurs, IFE
Kontaktperson
IFE, Senior kommunikasjonsrådgiver, Institutt for energiteknikk (IFE), 91812398
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
2678