til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Jakta på fakta i et pandemisk Norge

Arrangør
Store norske leksikon
Dag
Tirsdag 17/8 2021 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Media/kommunikasjon
Språk
Norsk
Sted
No9 CC Café
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Hva ville folk vite da Norge ble pandemi-stengt, og hvordan ga vi dem informasjonen de jaktet på? Møt to sjefredaktører og en kommunikasjonssjef som jobbet for å slukke kunnskapstørsten hos det norske folk.

12. mars 2020 gikk Erna Solberg på talerstolen og innførte norgeshistoriens mest inngripende tiltak i folks hverdag i fredstid. I dagene, timene og månedene som fulgte var det ikke bare dopapir det var høy etterspørsel etter. Det norske folk var kunnskapshungrige, og kastet seg ut i jakta på fakta. Hva var egentlig et koronavirus? Var det noe farligere enn influensa? Kan historien om spanskesyken fortelle oss noe om hva vi har i vente? Eller svartedauden? Hva er egentlig en kohort? Hvordan fungerer en respirator? Og hvor pokker er Wuhan?

Vi inviterer til en opplysende samtale med sjefene i Store norske leksikon, Aftenposten og Folkehelseinstituttet om hvordan disse tre informasjonsmastodontene måtte tenke nytt, annerledes og smart da pandemien rammet Norge.

Erik Bolstad gir først en introduksjon til hvordan pandemien påvirket lesemønstrene i Store norske leksikon, og vi lover mye artig statistikk. Deretter samles panelet med Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen og FHIs kommunikasjonssjef Christina Rolfheim-Bye for å dele av sine erfaringer fra tida da det stod på som verst.

Vi sørger for at du får litt mat og holder blodsukkeret oppe. Begrenset med plasser, så møt opp tidlig!

Medvirkende
  • Erik Bolstad, sjefredaktør, Store norske leksikon
  • Trine Eilertsen, sjefredaktør, Aftenposten
  • Christina Rolfheim-Bye, kommunikasjonsdirektør, Folkehelseinstituttet
Kontaktperson
Stig Arild Pettersen, Store norske leksikon, 98622260
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
872