til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Norge i svart, hvitt og grått Arbeidslivskriminalitet i Norge

Arrangør
Fair Play Bygg Norge
Dag
Torsdag 19/8 2021 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Annet
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
Stedsbeskrivelse:
1 etg.
Antall plasser i lokalet
200
 


Om arrangementet

Forfatter og journalist, Torgny Hasås vil presentere og samtale om sin nye bok, Norge i svart, hvitt og grått - Arbeidslivskriminalitet i Norge. I 2017 ga han ut boka Det mørke arbeidslivet om samme tema. Hasås er journalist i FriFagbevegelse, tidligere i Klassekampen. Han er elektriker, og har vært faglig tillitsvalg, samt informasjonsrådgiver for RV og LO. I 2020 ble han årets ildsjel i Oslo-idretten.


I boka hevder Hasås at arbeidslivskriminalitet og useriøse aktører er en trussel mot det norske arbeidslivet. Han beskriver de kriminelles metoder, de politiske prosessene, og gir også konkrete råd til oss som kunder og forbrukere. Boka er ment som folkeopplysning, gir en oversikt over situasjonen og utviklingen. 


Hvis de kriminelle vinner, vil det true den norske modellen og det organiserte arbeidslivet. Det viktigste våpenet mot arbeidslivskriminalitet er et organisert arbeidsliv, er en av bokas viktigste konklusjoner.


Torstein Ulserød, seinorrådiver i NHO vil sammen med Leif Vagle, prosjektleder Fair Play Agder delta i samtalen. 


Torstein Ulserød har i perioden 2013 - 2020 vært ansatt i tankesmien Civita. Han har skrevet flere artikler om arbeidsliv, fagforeninger og innvandring. 


Leif Vagle har 34 års karriere fra politiet med lange erfaring i ledelse av etterforsking av straffesaker knyttet til Arbeidslivskriminalitet/organisert kriminalitet.


Fair Play Bygg Norge er en organisasjon som har 4 regionale prosjekter hhv. Fair Play Bygg Oslo/ & Akershus - Fair Play Bygg Rogaland - Byggebransjens Uropatruljen  Trøndelag og  Fair Play Agder. 


Formålet til Fair Play Bygg Norge er å forebygge arbeidslivskriminalitet.

 

Medvirkende
  • Torstein Ulserød, Seniorrådgiver, NHO
  • Leif Vagle, prosjektleder, Fair Play Agder
Kontaktperson
Leif Vagle, Prosjektleder, Fair Play Agder, 41537266, leifvagle@fairplayagder.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1061