På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Fattigdommens kompleksitet: hva må gjøres for å bekjempe familiefattigdom i Norge.

Arrangør
Redd Barna, Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Sanitetskvinnene
Dag
Tirsdag 17/8 2021 09:00 - 10:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Oppvekst , Inkludering
Språk
Norsk
Sted
Frelsesarmeen
Stedsbeskrivelse:
Store salen
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Sanitetskvinnene og Redd Barna inviterer til bokbad og politisk debatt om hva som må gjøres for å vi lykkes med å bekjempe familiefattigdom i Norge.

Gjennom FNs Bærekrafts mål nr. 1, har Norge forpliktet seg til å minst halvere andelen barn som lever i fattigdom, innen 2030. Men i Norge går vi i motsatt retning. Antall barn som vokser opp i en familie med vedvarende lavinntekt har siden 2001 blitt tredoblet. Selv om det er satt inn mange politiske tiltak og utviklet strategier, klarer vi ikke å snu den negative trenden. Ifølge tall fra SSB vokser 115 000 barn opp i en lavinntektsfamilie. Forskning viser at dette har store konsekvenser for barns mulighet til å lykkes på skolen, ha et sunt kosthold og god helse, et godt sted å bo og være med på fritidsaktiviteter. Og det gjør det vanskelig for foreldre å være gode omsorgspersoner for barna sine. Barn fra fattige familier prøver å skjule at familien ikke har penger, og sier at det er flaut, trist og ensomt, og de har mindre håp for framtiden.

 

I forkant av debatten, vil forfatter og journalist Maria Lavik, i samtale med generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange, presentere boken «Vi, dei fattige. Åtte fortellinger om barnefattigdom.» Boken, som lanseres offisielt 13 august, er et sterkt møte med åtte familier som alle lever under fattigdomsgrensen, og den gir et innblikk i kompleksiteten og alvoret i familiefattigdom i Norge. Som forfatteren skriver i innledningen til boken; «Fattigdom er ikke bare summer på konto. Det er så mykje meir enn det eg kan lesa meg til på heimesiden til Statistisk Sentralbyrå». Familiene i boka beskriver en evig kamp mot systemer som egentlig skal hjelpe, manglende nettverk og valgmuligheter og hverdag preget av eksistensiell stress, og det er tydelig at det har store negative konsekvenser for barn som vokser opp i disse familiene.

 

Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Sanitetskvinnene og Redd Barna invitere deretter invitere politikere til debatt om hva de mener må gjøres for for å snu den negative utviklingen og for å lykkes med å bekjempe familiefattigdom i Norge. Vi ønsker gjennom debatten å løfte løsninger og god praksis for å bekjempe familiefattigdom i Norge. 

Det vil være servering fra 08.30-. Arrangementet vil streames. 

Kontaktperson
Stina Eiet Hamberg, Spesialrådgiver, Gode levekår og inkludering, Redd Barna, 99550054
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
1077