til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Eksklusiv Filmpremiere "The Great Green Wall" av Jared P. Scott og samtaler i etterkant

Arrangør
Klimapartnere Rogaland, UNCCD, Desert Control, Beyonder, Gateway to Growth
Dag
Torsdag 19/8 2021 13:00 - 15:30
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
Stedsbeskrivelse:
Sal 2
Antall plasser i lokalet
49
 


Om arrangementet

 

Produsent Fernando Meirelles (Oscar-nominert direktør for City of God & The Constant Gardener) og malisk musiker/aktivist Inna Modja tar oss med på en episk reise langs Afrikas "The great green wall" - som er en ambisiøs visjon om å dyrke en 8000 km lang 'mur' av trær som strekker seg over hele bredden på det afrikanske kontinentet for å gjenopprette land og gi en fremtid for millioner av mennesker. Modja går gjennom Senegal, Mali, Nigeria, Niger og Etiopia og følger den spirende grønne muren gjennom Afrikas Sahel region - et av de mest sårbare stedene på jorden (temperaturene stiger 1,5 ganger raskere enn det globale gjennomsnittet).

The Great Green Wall er et prosjekt fra United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD). Filmen er produsert i samarbeid med UNCCD og for første gang vises filmen på norsk kino! Klimapartnere inviterer i samarbeid med partnerne i prosjektet "Gateway to Growth" til filmpremiere av denne gripende historien som viser ørkenspredningen i området Sahel i Afrika og de enorme konsekvensene. Vi møter menneskene som står i frontlinjen av konsekvensene av klimaendringene. Millioner av mennesker blir drevet på flukt, sulter og opplever krig pga mangel på mat og ressurser.

Det er så langt hentet inn $ 17 milliarder for å bygge opp igjen området med planting av tre og grøntområder og skape nye arbeidsplasser og levevilkår for de millionene av menneskene som bor her. Det er beregnet av det behøves over $ 30 milliarder frem mot 2030.

I  prosjektetet "The Great Green Wall"  er det behov for løsninger, teknologi og fornybar energi som er en god mulighet for norsk eksport. Hvor påkoblet er vi dette prosjektet? Hva gjør den norske regjeringen? Hvilke muligheter ligger her for både den afrikanske befolkningen og for norsk eksport av grønne løsninger og teknologi?

I samtalen i etterkant av filmen møter vi Camilla Nordheim-Larsen fra UNCCD som også er medprodusent av filmen, statssekretetær Lars Andreas Lunde fra nærings og fiskeridepartementet, og statssekretær Aksel Jakobsen fra Utenriksdepartementet, Brage Johansen fra Desert Control og Svein Kvernstuen fra Beyonder. Host og fasilitatorer for dagen er Anne Marie Lofthus regionsleder i Klimapartnere Rogaland og Kristin Skofteland COO fra Beyonder.

Medvirkende
  • Anne Marie Lofthus, Leder Klimapartnere Rogaland, Klimapartnere / Grønn By
  • Camilla Nordheim_Larsen, Senior Partnerships and Resource Mobilization Coordinator, UNCCD
  • Kristin Skofteland, COO, Beyonder
  • Ole Kristian Sivertsen, CEO, Desert Control
Kontaktperson
Anne Marie Lofthus, Leder Klimapartnere Rogaland, Klimapartnere Rogaland, 95241168
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
1085