til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Hva er status på klimaregnskap for Norske virksomheter?

Arrangør
Klimapartnere, Miljøfyrtårn, UN Global Compact, Skift, Asplan Viak, Emisoft
Dag
Tirsdag 17/8 2021 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Konferanse
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Arendal gamle rådhus
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Fremdeles er ikke rapportering av klimaregnskap obligatorisk for norske virksomheter! Her ligger vi etter flere andre land som har innført krav om rapportering.

Under Tirsdagens arrangement  går Klimapartnere, Skift, Miljøfyrtårn, UN Global Compact, Asplan Viak og Emisoft sammen for et opprop til regjeringen for krav om rapportering og standardisering av klimaregnskap. Vi får ikke kontroll på utslippene uten å måle. Myndighetene må ta ansvar og innføre krav til norske virksomheter!

Vi skal også se på hvor langt vi har kommet med måling av klimagassutslipp for Norske virksomheter og hvordan de som leder an på dette området rapporterer.

Et klimaregnskap hjelper virksomheter med å kartlegge sin påvirkning på klimaet, både internt i virksomheten (direkte utslipp) og i verdikjeden (indirekte utslipp). I likhet med et finansregnskap kan det gi oversikt over hvilke områder av virksomheten som drives mest effektivt og bidra til å redusere sløsing. For eksterne interessenter, det være seg investorer, kunder eller andre, gir et klimaregnskap mulighet til å sammenligne ett selskap med et annet og til å følge med på utviklingen over tid.

Det er viktig å ha kontroll på utslipp i alle ledd også med tanke på virksomheters konkurransekraft. Innføring av stadig strengere krav og reguleringer fra EU fører til økte krav både til investorer og finansinstitusjoner, men også krav fra finansinstitusjonene og videre til virksomheter. Klimaregnskap, som baserer seg på GHG protokollen fører til styrket konkurransekraft. Våre partnere benytter seg av klimaregnskap som verktøy og dette fører i mange tilfeller ikke bare til lavere utslipp, men også til nye til nye spennende forretningsmodeller.

Dette og mye mer vil du få høre mer om under Tirsdagens arrangement under Arendalsuka!

Arrangementet vil også bli streamet og det er mulig å følge sendingen digitalt. 

Agenda:

13.00 Velkommen og intro: Jon Ambrosius Svenningsen og Anne Marie Lofthus, Klimapartnere

13.05 Krashkurs i klimaregnskapens ABC

Klimaregnskap basert på GHG protokollen ved Inki Brown, Emisoft

13.15 Hvorfor Klimaregnskap?

Hvordan bruker Klimapartnerne klimaregnskapet som et verdifullt verktøy, og hvordan gir dette virksomhetene en konkurransefordel? Jon Ambrosius Svenningsen, Klimapartnere Trøndelag

13.20 Resultater fra Klimaregnskapet 2020 fra Klimapartnerne

Utviklingen av klimaregnskap som et digitalt verktøy – samarbeid med Asplan Viak - ny funksjonalitet - Budsjett + taksonomi ved Anne Marie Lofthus, Klimapartnere Rogaland

13.25 Panelsamtale – fasilitator, Jon Ambrosius Svenningsen

Hva er status på klimaregnskap i Norge? – Vi hører fra hver enkelt av organisasjonene som hver dag jobber med partnere / virksomheter som fører klimaregnskap. Er det noe avvik på målene Norge setter seg og de faktiske målingene av utslippene i Norge? Hvorfor må vi måle?

Her treffer du Skift, Miljøfyrtårn, UN Global Compact, Klimapartnere, Emisoft og Asplan Viak.

13.55 Opprop Krav om klimaregnskap – signering på slutten

Medvirkende
  • Anne Marie Lofthus, Leder Klimapartnere Rogaland, Klimapartnere
Kontaktperson
Anne Marie Lofthus, Leder Klimapartnere Rogaland, Klimapartnere, 95241168, annemarie@klimapartnere.no
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
3530