til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Korrupsjonsrisiko i blindsonen? Er kommunene verre enn sitt rykte?

Arrangør
Norges Kommunerevisorforbund, Aust-Agder Revisjon IKS, Agder Kommunerevisjon IKS, Vestfold, Telemark og Agder kontrollutvalgssekretariat IKS
Dag
Onsdag 18/8 2021 13:00 - 14:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Trefoldighetskirken
Stedsbeskrivelse:
Kirkekjelleren
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Vi har alle lest om skandaler ulike steder i landet, men hvor utbredt er egentlig korrupsjon i kommunesektoren – og hvor høy er risikoen? Økokrim skriver i sin trusselvurdering fra 2020 at det gjenstår en del arbeid før hele kommunesektoren er deltagende i et systematisk antikorrupsjonsarbeid. De påpeker videre at norske kommuner er sårbare for korrupsjon og at korrupsjonsfaren er særlig tilstede der privat sektor møter offentlig sektor. De mener korrupsjonsfaren avhenger av kommunenes egeninnsats i eget antikorrupsjonsarbeid, graden av gode varslingskanaler, kontrollutvalg og solid varslervern.

Økokrim-sjef Pål Lønseth, kommunedirektør i Kristiansand, Camilla B. Dunsæd og kontrollutvalgsleder i Arendal, Haagen Poppe vil holde korte innledninger med påfølgende samtale om temaet.

Hva gjør vi for å redusere denne risikoen, og hvem gjør det? Svarene er ikke enkle, og her har alle et ansvar. Én ting er uansett sikkert: Den kommunale egenkontrollen har en avgjørende rolle når det gjelder forebygging, men også når det gjelder å oppdage misligheter og korrupsjon. Hvor mye skal vi kontrollere og hvor stor tillit skal vi ha? Utgangspunktet for temaet er vår visjon om å være på vakt for fellesskapets verdier.

Velkommen til arrangement!

Medvirkende
  • Pål Lønseth, Økokrim-sjef, Økokrim
  • Camilla B. Dunsæd, kommunedirektør, Kristiansand kommune
  • Haagen Poppe, kontrollutvalgsleder, Arendal kommune
Kontaktperson
Rune Tokle, daglig leder, Norges Kommunerevisorforbund, 97738557, rune@nkrf.no
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1532