I høst går tre viktige FN-toppmøter av stabelen: I september møtes FN-landene i New York for å gjøre verdens matsystemer bærekraftige, i oktober samles de i Kunming i Kina for å vedta en ny naturavtale som skal stanse tapet av arter og i november er det klimatoppmøte i Glasgow som skal få fortgang i kampen mot klimaendringer.
Natur står på agendaen på alle disse møtene. Skal vi lykkes med å løse den voksende naturkrisen må både offentlige og private pengestrømmer spille på lag med naturen.
De siste årene har vi sett økende oppmerksomhet om naturrisiko fra privat sektor, særlig innen finanssektoren. Blant annet har Storebrand lagt press på både selskaper og myndigheter i Brasil for å stanse den økende avskoging i landet. En rekke store norske bedrifter som Equinor og Hydro driver virksomhet i Brasil. De har lovet å kutte egne utslipp og å støtte regnskogbevaring. Spørsmålet er hvordan de gjør det, og om de gjør nok, fort nok?
Program
Natur som finansiell risiko. Hva har regnskog med pensjonene dine å gjøre? Jan-Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand
Norges innsats for mobilisering av privat sektors innsats for natur. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn
Ny strategi for biologisk mangfold - hva betyr dette for vårt arbeid i Brasil? Hilde Røed, Senior Vice President klima og bærekraft, Equinor
Hydros ansvar i Brasil. Kirsten Margrethe Hovi, VP & leder for ekstra-finansiell rapportering, Norsk Hydro
Moderert av Anders Haug Larsen i Regnskogfondet.
Møte oss på Fremtidens næringslivsscene på Torvet 1A.
Husk smittevern: