I krisetider velger folk det de vet fungerer: Melkekonsumet har skutt til værs etter flere ti-år med nedgang. Folk drikker mer melk, spiser mer ost og yoghurt i en historisk opptur for meieriproduktene.
Melken har alltid sørget for velsmakende, enkel og næringsrik mat på norske frokostbord og utover dagen. Melk anbefales daglig, og helsemyndighetenes kostråd er tydelige: Følger vi disse rådene vil mange helseproblemer unngås. Likevel kjenner altfor få til rådet om «3 om dagen». Så hvorfor snakker vi ikke mer om melken?
Innledere:
Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog PhD: "Melkens plass i kostholdet".
Ida Berg Hauge, direktør (Melk.no): "Kjennskap til kostråd og «3 om dagen» – hvorfor snakkes dette så lite om?"
Debatt:
Hvorfor snakker vi ikke mer om melk?
Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging
Hege Haukeland Liadal, stortingsrepresentant Arbeiderpartiet
Martin A. Nilsen, stortingskandidat Agder FrP
Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog, PhD
Ida Berg Hauge, direktør (Melk.no)
Debattleder: Anne Hafstad, ansvarlig redaktør Sykepleien