til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Hvorfor snakker vi ikke mer om melk?

Arrangør
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
Dag
Torsdag 19/8 2021 12:00 - 13:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Stedsbeskrivelse:
Kitchen & Table
Antall plasser i lokalet
80
 


Om arrangementet

I krisetider velger folk det de vet fungerer: Melkekonsumet har skutt til værs etter flere ti-år med nedgang. Folk drikker mer melk, spiser mer ost og yoghurt i en historisk opptur for meieriproduktene.

Melken har alltid sørget for velsmakende, enkel og næringsrik mat på norske frokostbord og utover dagen. Melk anbefales daglig, og helsemyndighetenes kostråd er tydelige: Følger vi disse rådene vil mange helseproblemer unngås. Likevel kjenner altfor få til rådet om «3 om dagen». Så hvorfor snakker vi ikke mer om melken?

Innledere:

Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog PhD: "Melkens plass i kostholdet". 

Ida Berg Hauge, direktør (Melk.no): "Kjennskap til kostråd og «3 om dagen» – hvorfor snakkes dette så lite om?"

Debatt

Hvorfor snakker vi ikke mer om melk?

Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging

Hege Haukeland Liadal, stortingsrepresentant Arbeiderpartiet 

Martin A. Nilsen, stortingskandidat Agder FrP

Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog, PhD

Ida Berg Hauge, direktør (Melk.no)

Debattleder: Anne Hafstad, ansvarlig redaktør Sykepleien

Medvirkende
  • Ida Berg Hauge, Direktør, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
Kontaktperson
Ulf Nygaard, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), 48001435, ulf@melk.no
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
1151