til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Reiselivets restart: Jobbskaping i en bransje med vekstpotensial

Arrangør
NHO Reiseliv
Dag
Onsdag 18/8 2021 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Arbeid
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
Restauranten
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Mellom 2014 og 2019 ble det skapt 50.000 nye arbeidsplasser i reiselivsnæringen, og i 2019 hadde næringen 170.000 årsverk. 

Pandemien har sørget for at den positive utviklingen har blitt satt på pause: Med stengte grenser, reduserte åpningstider og skjenkeforbud, har reiselivet vært en av de hardest rammene næringene under pandemien. 

Men nå ser det lysere ut: Norge er godt i gang med gjenpåpningen av samfunnet, noe også reiselivet merker godt. Flere permitterte har fått jobbene sine tilbake, og konkursfrykten i bransjen er på sitt laveste siden pandemien rammet oss.  

Men fremdeles står bransjen overfor store utfordringer: Mange er fremdeles permittert, og enda flere har valgt å forlate reiselivet. Dette vil føre til utfordringer både på kort og langsikt: Hvordan skal bransjen kunne levere et fullverdig reiselivsprodukt for kommende (sen)sommer og vinter? Men det handler også om å sikre rekrutteringen til en bransje med stort vekstpotensial? Dette er også av avgjørende betydning for kommunene: Reiselivet sikrer lokal verdiskaping og skattteinntekter som er med å sikre bosetting i regioner med ellers mindre næringsvirksomhet. Og hvordan skal bransjen løse utfordingene knyttet til digitalisering og bærekraft? 

Disse og andre spørsmål, vil vi gå nærmere inn på med en bred sammensetning av bransjen, vil vi belyse disse problemstillingene fra ulike perspektiver.

Panelet vil bestå av ulike aktører innen reiselivet: 

- Styreleder Jorunn Isaksen, Jonas-B og NHO Reiseliv Sør-Norge 
- Styreleder Vebjørn Teigen Haugerud, Canvas Hove AS
- Styreleder Anita Løyning, Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og matfag (FORM)
- Regiondirektør Høye Høyesen, NHO Agder

Vel møtt til morgendagens reiseliv! 

Kontaktperson
Henrik Hamborg, NHO Reiseliv, 41693547
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
952