til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

«Det begynte med at hun ble borte i gymtimene». Om barna som faller fra i skolen.

Arrangør
Crisis Linguistics, Somsagt AS
Dag
Onsdag 18/8 2021 09:00 - 09:45
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse , Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Eureka kompetanse
Stedsbeskrivelse:
Kursrom 5
Antall plasser i lokalet
25
 


Om arrangementet

Barn trenger og fortjener å være på skolen. Alle som omgås barn vet hvor vanskelig det er når barna har det vondt.

Foredragsholder Bård Fossli Jensen er barnelege med doktorgrad i kommunikasjon i helsevesenet. Hver uke møter han familier der barna sliter med å være på skolen. Han hører mye om hvordan foreldre, lærere, skoleadministrasjon og helsetjeneste håndterer dette. Og det er ikke like bra alt som foregår.

Skolen er et sted der barna lærer å leve seg til et godt liv. Når de er borte er det alvor. De foreldre og skoler som ikke vet hvordan de skal håndtere det vil se en økning i symptomer, fravær og frafall.

Vi har laget et foredrag for deg som har ansvar for barn, enten på jobb eller hjemme. Du vil lære årsakene til de vanligste vondter og plager barn har når de er på skolen. Du får vite hva du skal gjøre når barnet begynner å bli borte fra timene. Og du lærer hvordan vi får barn som har falt ut tilbake på skolen.

Det er ikke noe nytt i hva barn og unge trenger; kloke voksne og et samarbeide mellom foreldre, skole og helsevesen. Det eneste nye i dette foredraget at du får en praktisk oversikt over hva du bør forvente av deg selv samtidig som du får innsikt i hva du kan forvente av de andre.

En vanlig feil er å prøve å endre på for mye. Det er også vanlig å føle for mye ansvar. En skal både være koordinator, lege, motivator, grensesetter, leksehjelp, tilbringertjeneste og pedagog.

Mange tror også at barnet må være ferdig utredet hos fastlege, sykehus, psykiatrisk poliklinikk (BUP) eller andre for å vite hva en skal gjøre. Vi er alle redd for å gjøre noe galt.

Det viktige er å innføre de tingene vi vet hjelper disse barna så tidlig som mulig. Og å stoppe med mye av det vi sier og gjør og som bare gjør vondt verre.

Om du har ansvar for egne eller andres barn; det er mye kunnskap å forholde seg til. Det gjelder under Arendalsuka så vel som i tiden fremover. Hva du prioriterer onsdag morgen foreslår vi du vurderer ut fra hva du vil ha praktisk bruk for i dagene og ukene fremover.

God uke.

Medvirkende
  • Bård Fossli Jensen, barnelege, ph.d., Somsagt AS
Kontaktperson
Bård Fossli Jensen, Somsagt AS, 91100522, bfj@somsagt.no
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
3858