til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Forvaltning av naturressurser: Havet – søppelplass eller matfat?

Arrangør
Fiskeridirektoratet
Dag
Tirsdag 17/8 2021 16:00 - 17:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Innovasjon , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Torvgata 7
Stedsbeskrivelse:
Nede
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Hva betyr en bærekraftig bruk av havet? Hvilke utfordringer står vi overfor, og hvordan kan vi bruke havet som matfat til verdens voksende befolkning.

Hvordan jobber fiskeri- og akvakulturforvaltninga opp mot FNs bærekraftsmål, og hvordan er regjeringas havstrategi opp mot de målene som er satt? 

Fiskeridirektoratet presenterer en fersk rapport om regjeringas satsing på hav, og et panel diskuterer miljøutfordringane i havet sett opp mot produksjonspotensialet. 

 

Program:

16:00: Åpning av seminaret

16:05: Fiskeridirektør Per Sandberg: Derfor er bærekraft viktig for Fiskeridirektoratet!

16:15: Fagdirektør Jens Christian Holm, Fiskeridirektoratet: Norsk sjømat må ha rene og rike hav – og hva skal Fiskeridirektoratet gjøre med det?

16:30: Spørsmål / kommentarer / diskusjon

16:40: Rådgiver Hilde Sofie Berg, Fiskeridirektoratet: Fiskeridirektoratets handlingsplan mot marin forsøpling

16:55: Spørsmål / kommentarer / diskusjon /

17:05: Professor Dag O. Hessen, Universitetet i Oslo: Klarer vi å produsere mer bærekraftig mat fra havet til tross for alle miljøutfordringene vi må takle?»

17:20: Spørsmål / kommentarer / diskusjon/oppsummering

17:30: Slutt

Olav Lekve fra Fiskeridirkotoratet vil være konferansier.

 

 

Medvirkende
  • Per Sandberg, Fiskeridirektør, Fiskeridirektoratet
  • Dag O. Hessen, Professor, UiO
  • Jens Christian Holm, Fagdirektør, Fiskeridirektoratet
  • Hilde Sofie Berg, Rådgiver, Fiskeridirektoratet
Kontaktperson
Olav Lekve, Senior kommunikasjonsrådgivar, Fiskeridirektoratet, +47 958 33 470
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1754