Hva betyr en bærekraftig bruk av havet? Hvilke utfordringer står vi overfor, og hvordan kan vi bruke havet som matfat til verdens voksende befolkning.
Hvordan jobber fiskeri- og akvakulturforvaltninga opp mot FNs bærekraftsmål, og hvordan er regjeringas havstrategi opp mot de målene som er satt?
Fiskeridirektoratet presenterer en fersk rapport om regjeringas satsing på hav, og et panel diskuterer miljøutfordringane i havet sett opp mot produksjonspotensialet.
Program:
16:00: Åpning av seminaret
16:05: Fiskeridirektør Per Sandberg: Derfor er bærekraft viktig for Fiskeridirektoratet!
16:15: Fagdirektør Jens Christian Holm, Fiskeridirektoratet: Norsk sjømat må ha rene og rike hav – og hva skal Fiskeridirektoratet gjøre med det?
16:30: Spørsmål / kommentarer / diskusjon
16:40: Rådgiver Hilde Sofie Berg, Fiskeridirektoratet: Fiskeridirektoratets handlingsplan mot marin forsøpling
16:55: Spørsmål / kommentarer / diskusjon /
17:05: Professor Dag O. Hessen, Universitetet i Oslo: Klarer vi å produsere mer bærekraftig mat fra havet til tross for alle miljøutfordringene vi må takle?»
17:20: Spørsmål / kommentarer / diskusjon/oppsummering
17:30: Slutt
Olav Lekve fra Fiskeridirkotoratet vil være konferansier.