På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Hvordan få til grønn omstilling? Samtaler med de som skal gjøre jobben.

Arrangør
SpareBank 1
Dag
Tirsdag 17/8 2021 09:00 - 09:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Arendal bibliotek
 


Om arrangementet

En samtale med de som skal gjennomføre det grønne skiftet i praksis. Mo i Rana har klart omstillingen til grønne nye bedrifter ved å samordne både privat og offentlig innsats, og bygge et innovativt økosystem på Mo Industripark. Rikelig tilgang på vannkraft er et viktig konkurransefortrinn. Freyr har planer om å bygge fem battericellefabrikker i Rana, og ble i sommer børsnotert på New York-børsen. Freyr trakk frem både entusiasme og kompetanse i Mo i Rana og i Mo Industripark som avgjørende for deres suksess. Freyrs satsing alene vil innebære investeringer på 20 milliarder kroner lokalt, og skape 1500 nye jobber i Rana. Rana har ambisjon om å bli den grønne industrihovedstaden i Norge, og har gjort utradisjonelle grep for å støtte industriutvikling - blant annet ved å investere direkte i selskaper som Freyr. 

Samtalene ledes av sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 

Vi møter:

  • Arve Ulriksen, administrerende direktør ved Mo Industripark: Hvordan lykkes de og hva kan vi lære?
  • Robert Pettersen, rådmann Rana kommune. Hvordan kan kommuner lykkes med å legge til rette for næringsliv og grønne arbeidsplasser?
  • Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank. Hvordan kan banker bidra til grønne og nye næringer og bedrifter.
  • Atle Hamar, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet. Stiftelser har vært en viktig eierform i flere av våre naboland. I Norge har sparebankstiftelser historisk vært en viktig bidragsyter til lokal samfunnsutvikling. Kan stiftelser bli en viktig motor for lokal og grønn samfunnsutvikling? Og hvor aktive kan de egentlig være?
  • Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi, som har 56 000 medlemmer innen olje-, gass- og landindustri - bransjer som står for over 80 prosent av den norske eksportverdien.

 

 

 

Kontaktperson
Ida Håvik, SpareBank 1, 97522627
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1159