På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

I hvilken grad kan og bør arbeidslivet tilpasse seg mennesker?

Arrangør
AS3 Norge
Dag
Tirsdag 17/8 2021 15:00 - 17:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Arbeid
Språk
Norsk
Sted
Haralds pub
Stedsbeskrivelse:
Nedre Tyholmsvei 10
Antall plasser i lokalet
60
 


Om arrangementet

Vi opplever en tendens til at færre i yrkesaktiv alder deltar i arbeidslivet. Gruppen som ikke er sysselsatt består i stadig større grad av personer som har stått lenge utenfor arbeidsmarkedet eller som aldri har vært i arbeid. Er vi i ferd med å skape et arbeidsliv for de få? 

Det finnes i dag en rekke arbeidsmarkedstiltak som har som formål å motvirke denne utviklingen. Vil vi lykkes hvis ikke arbeidslivet selv, bedriftene i både privat og offentlig sektor, de som sitter på jobbene, ikke tar et langt større ansvar enn de gjør i dag?

Mennesker må tilpasse seg arbeidslivet - i hvilken grad kan og bør arbeidsdlivet tilpasse seg mennesker? Arbeid er tross alt èn av noen få viktige elementer som må være på plass for å skape et godt liv. Verdien av erbeid er enorm og selve fundamentet for vårt velferdssamfunn.

Hva er hindringene for å lykkes? Hva er mulighetene? Hvordan kan og bør bedrifter tenke annerledes og ta mer ansvar? Hvordan kan ulike aktører samarbeide bedre på tvers om denne samfunnsutfordringen? Hvordan kan og bør vi tenke annerledes for å finne nøkler til å inkludere flere i arbeidslivet?

I dette arrangementet legger vi opp til noen korte innlegg, en god samtale mellom de aktører som jobber i felt og som kan og bør samarbeide for å finne løsninger. Til slutt en politisk samtale mellom Torbjørn Røe Isaksen, arbeids og inkluderingsminister (H) og Lise Christoffersen, stortingsrepresentant (AP) og medlem av arbeids- og sosialkomiteen om hvordan politikken kan tilrettelegge for samarbeid mellom arbeidsliv, brukere og arbeidsmyndigheter.

I tillegg har vi fått med oss en rekke interessante personer som belyse samfunnsutfodringen fra ulike perspektiver:

Steinar Olsen, styreleder i Stormberg og sentralstyremedlem i Høyre.Steinar og Stormberg har sett muligheter der mange andre arbeidsgivere ser problemer.

Christian Ursin-Holm, CEO i Unicus. Unicus ser også muligheter der andre ser problemer. De ansetter personer med Asberger diagnose, som  tradisjonelt har hatt problemer med å komme inn i arbeidsmarkedet,  og selger tjenster innen IT-testing.

Geir Wigtel, arbeidspsykolog ved senter for jobbmestring i NAV Vestfold, Arbeidsrådgivningskontoret Vestfold og Telemark. Geir jobber med mennesker med psykiske problemer og deres forhold til arbeid. Han har verdifull innsikt i betydningen av sykdomsforståelse og jobbmestring i forhold til det å få og beholde en jobb.

Wenche Fredriksen, Nordic inclusion & diversity lead i Accenture. Wenche har bidratt til å gjøre Accenture til en mer inkluderende virksomhet.

Per Henrik Stenstrøm, journalist og tidligere leder i P4 og programleder for 17.30 i P4. Per Henrik er forfatter og en meget ettertraktet foredragsholder. I dette arrangementet skal han ikke holde foredrag, men lede den politiske samtalen. 

 

Medvirkende
  • Torbjørn Røe Isaksen, Arbeids- og inkluderingsminister, Regjeringen
  • Lise Christoffersen, Stortingsrepresentant AP, Stortinget
  • Steinar Olsen, Styreleder Stormberg og sentralstyremedlem i Høyre, Stormberg
  • Christan Ursin-Holm, CEO, Unicus
  • Geir Wigtel, Arbeidspsykolog, Senter for Jobbmestring NAV
  • Wenche Fredriksen, Nordic inclusion and diversity lead, Accenture
  • Per Henrik Stenstrøm, Journalist/rådgiver, Stenstrøm og Motstrøm Kommunikasjon
  • Einar Wergeland-Jenssen, Adm.dir., AS3 Norge
  • Joakim Lund, Regionsleder Agder, AS3 Norge
Kontaktperson
Einar Wergeland-Jenssen, Adm.dir., AS3 Norge, 99207759, ewj@as3.no
Nettside:
Universell utforming
Nei
Streaming
Servering
Nei
Sidevisninger
925