til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Sidereventyret i Hardanger

Arrangør
Norsk institutt for bioøkonomi
Dag
Tirsdag 17/8 2021 16:00 - 17:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Annet , Forskning
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Stedsbeskrivelse:
Plenumsal
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

NIBIO, Nofima og Hardanger siderprodusentlag vil vise hvordan forskning og utvikling bidrar til kompetanse- og næringsutvikling i distriktene.

Optimisme råder blant siderprodusentene i Hardanger. Antallet produsenter og produkter øker, en viktig faktor for suksessen er målet om å tilby eplesider av svært høy kvalitet.

Her er kompetanseutvikling sentralt. Forskningsinstituttene NIBIO og Nofima er involvert i arbeidet med å utvikle sideren fra Hardanger, for å sikre en særpreget sider med stabil høy kvalitet. Debatten vil handle om forskningens og kompetanseoverføringens betydning for å skape levende bygder.

 

Korte foredrag/innlegg fulgt av samtale:

  • Victor Norman: Om forutsetningene for å lykkes med distriktsutvikling. Victor Norman er Professor Emeritus ved NHH, styreleder i Nibio og ledet Distriktsdemografiutvalget som leverte sin rapport i desember 2020.
  • Gunnhild Jaastad, forsker ved Nibio Ullensvang - Om hvordan Nibio jobber tett med epleprodusentene i Hardanger.
  • Margrethe Hersleth, forskningssjef i Nofima - Om smaksutvikling og hvordan denne kunnskapen kan brukes for å utvikle bedre produkter og dermed bedre næringsutvikling.
  • Asbjørn Børsheim, styreleder i Hardanger siderprodusentlag – Om historia og utviklinga til "Sider frå Hardanger" og samarbeidet med forskinga.
  • Trude Rinaldo, Hardangerrådet – Om hvordan kompetanse står sentralt i utviklingen av Hardangerregionen og hva siderproduksjonen har bidratt med i så måte.

 

Paneldebatt om hvordan kompetanseutvikling bidrar til distriktsutvikling:

Deltakere: Professor emeritus ved NHH Victor Norman, adm. direktør i Nofima Øyvind Fylling-Jensen, Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk mat, NIBIO og siderprodusent Asbjørn Børsheim.

Medvirkende
  • Victor Norman, professor emeritus, NHH
  • Margrethe Hersleth, forskningssjef, Nofima
  • Gunnhild Jaastad, forsker, NIBIO
  • Øyvind Fylling-Jensen, adm. dir., Nofima
  • Trude Rinaldo, Hardangerrådet
  • Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk mat
  • Asbjørn Børsheim, styreleder, Hardanger siderprodusentlag
Kontaktperson
Erling Fløistad, Norsk institutt for bioøkonomi, 97089021
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1531