Å kombinere vitenskapelige resultater med en design- og innovasjonsprosess på en systematisk måte øker sannsynligheten for at næringslivet har nytte av forskningen.
Dette er gjort i det europeiske prosjektet SafeConsume, der det overordnete målet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier.
I Digital Food Quality, et senter for forskningsdrevet innovasjon - kalt SFI DigiFoods, jobber forskere og næringsliv etter en modell som skal sikre at forskningsresultater brukes inn i praktiske løsninger for å sikre bedre mat og matproduksjon.
Vi vil presenterer hvordan vi jobber i SafeConsume og SFI DigiFoods, og i en praktisk kreativ workshop vil dere få innsikt i hvordan dere kan ta i bruk de samme metodene.
Program:
Ordstyrer: Wenche Aale Hægermark, Nofima
- Velkommen
- Mulighetene i EUs forskningsprogram ved Anne Risbråthe i Nofima
- Om prosjektet SafeConsume og hvordan tanken bak forskningen og hva som er mest hensiktsmessig for å bidra til viktige samfunnsendringer ved Solveig Langsrud, seniorforsker i Nofima og leder av SafeConsume
- Om SFI DigiFoods og hvordan deres innovasjonsmodell bidrar til at forskningsresultater omdannes til samfunnsnyttige løsninger ved Jens Petter Wold Senterdirektør for DigiFoods og seniorforsker i Nofima
- Kreativ workshop som gir deltakerne en praktisk modell for hvordan de selv kan bruke resultater i utviklingen av nye løsninger ved Ranvir Rai og Alfred Holmen i Designit
- Forskning + Design = Lønnsomme løsninger, om hvordan forskningsresultatene ble bruk til å jobbe frem ulike muligheter ved adm. direktør Niklas Mortensen i Designit.