til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Fra forskning til forretningsmuligheter

Arrangør
Nofima, DesignIt
Dag
Torsdag 19/8 2021 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Forskning , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Demokratiscenen - jubileumsscene
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Å kombinere vitenskapelige resultater med en design- og innovasjonsprosess på en systematisk måte øker sannsynligheten for at næringslivet har nytte av forskningen.

Dette er gjort i det europeiske prosjektet SafeConsume, der det overordnete målet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier.

I Digital Food Quality, et senter for forskningsdrevet innovasjon - kalt SFI DigiFoods, jobber forskere og næringsliv etter en modell som skal sikre at forskningsresultater brukes inn i praktiske løsninger for å sikre bedre mat og matproduksjon.

Vi vil presenterer hvordan vi jobber i SafeConsume og SFI DigiFoods, og i en praktisk kreativ workshop vil dere få innsikt i hvordan dere kan ta i bruk de samme metodene.

Program:

Ordstyrer: Wenche Aale Hægermark, Nofima

- Velkommen
- Mulighetene i EUs forskningsprogram ved Anne Risbråthe i Nofima
- Om prosjektet SafeConsume og hvordan tanken bak forskningen og hva som er mest hensiktsmessig for å bidra til viktige samfunnsendringer ved Solveig Langsrud, seniorforsker i Nofima og leder av SafeConsume
- Om SFI DigiFoods og hvordan deres innovasjonsmodell bidrar til at forskningsresultater omdannes til samfunnsnyttige løsninger ved Jens Petter Wold Senterdirektør for DigiFoods og seniorforsker i Nofima
- Kreativ workshop som gir deltakerne en praktisk modell for hvordan de selv kan bruke resultater i utviklingen av nye løsninger ved Ranvir Rai og Alfred Holmen i Designit
- Forskning + Design = Lønnsomme løsninger, om hvordan forskningsresultatene ble bruk til å jobbe frem ulike muligheter ved adm. direktør Niklas Mortensen i Designit.

Medvirkende
  • Solveig Langsrud, seniorforsker, Nofima
  • Jens Petter Wold, senterdirektør/Nofima, SFI DigiFoods/seniorforsker
  • Anne Risbråthe, EU-controller, Nofima
  • Niklas Mortensen, Adm. direktør, Designit
  • Ranvir Rai, Designit
  • Alfred Holmen, Designit
  • Wenche Aale Hægermark, Kommunikasjonsleder, Nofima
Kontaktperson
Wenche Aale Hægermark, Kommunikasjonsleder, Nofima, 93203400
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
513