til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Hvordan sikrer vi nok nett i tide til elektrifiseringen?

Arrangør
Energi Norge, Agder Energi Nett, Lede, Elvia, BKK Nett, NorgesNett, Tensio, Lyse Elnett, Glitre Energi Nett, Arva, Mørenett, Linea
Dag
Mandag 16/8 2021 17:30 - 18:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
Rådstuen, 1.etg
Antall plasser i lokalet
25
 


Om arrangementet

To av de største utfordringene Norge står overfor er å nå klimamålene for 2030 samtidig som nye arbeidsplasser og ny industri skal på plass.

Elektrifisering er det viktigste klimatiltaket, og nett er en forutsetning for å lykkes. Men det er utfordrende å skaffe nok nettkapasitet til alle som ønsker å elektrifisere eller etablere grønn industri.

Å bygge nytt nett kan ta inntil 10 år! Fortsetter det slik, kan mangel på nett føre til tap av grønne arbeidsplasser og hindre oss i å nå klimamålene for 2030.

Norges 11 største nettselskap inviterer til diskusjon om hva som må gjøres for å sikre nok nettkapasitet til elektrifisering og ny grønn industri:

  • Hvilket samfunnsoppdrag har nettselskapene? v/ Ketil Lund, direktør i NVE
  • Etterspørselen etter ny nettkapasitet har eksplodert det siste året. Hva er nødvendig for å møte etterspørselen? v/ Hilde Tonne, direktør i Statnett
  • Hvorfor tar det så lang tid å få på plass nye strømlinjer og hvordan kan det gå raskere? v/ Tore Morten Wetterhus, direktør i Glitre Energi Nett
  • Hvordan kan dagens nett utnyttes bedre? v/ Jan Erik Eldor, direktør Agder Energi Nett

De 11 nettselskapene som står bak arrangementet er: Agder Energi Nett, Lede, Elvia, BKK Nett, NorgesNett, Tensio, Lyse Elnett, Glitre Energi Nett, Arva, Mørenett og Linea. I samarbeid med Energi Norge og Thema Consulting Group.

NB: Arrangementet strømmes direkte på myOnvent for de som ikke er fysisk til stede i Arendal. Merk at man må registrere seg som bruker via denne lenken for å få tilgang. Da har man samtidig tilgang til alle strømminger fra Næringslivets hus hele Arendalsuka.

Medvirkende
  • Tore Morten Wetterhus, Adm. direktør, Glitre Energi Nett
  • Jan Erik Eldor, Konserndirektør, Agder Energi Nett
  • Hilde Tonne, Konsernsjef, Statnett
  • Kjetil Lund, Vassdrags- og energidirektør, NVE
  • Tony Tiller, Statssekretær (Høyre), OED
  • Lars Haltbrekken, Stortingsrepresentant, SV
Kontaktperson
Bendik Solum Whist, Myndighetskontakt, Energi Norge, 93261969
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
2794