til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Folkedialog: Samtalen om rasisme i Norge 2021

Arrangør
Nansen Fredssenter
Dag
Onsdag 18/8 2021 15:30 - 17:00
Arrangementstype
Annet
Tema
Inkludering , Likestilling
Språk
Norsk
Sted
Arendal kultur- og rådhus
Stedsbeskrivelse:
Bystyresalen
Antall plasser i lokalet
30
 


Om arrangementet

Hvordan oppleves den offentlige samtalen om rasisme i Norge i dagens samfunn? Hvilke ulike erfaringer, perspektiver og virkelighetsforståelser finnes iblant oss i et samtalelandskap der frustrasjon, usikkerhet, norsk nasjonalidentitet, levde erfaringer ignoranse, doktorgrader og kommentarfelt utfolder seg om hverandre?

Rasisme og dens konsekvenser har på ulike måter hatt større plass i vår kollektive bevissthet det siste året. Drapet på George Floyd og de påfølgende opptøyene i USA, rasisme mot norske asiater knyttet til COVID-19 og 20-årsmarkerkingen for drapet på Benjamin Hermansen i 2001 er noe av det som har blitt snakket om. Samtalene har foregått i aviser, på digitale scener, i klasserom og i kommentarfelt, men er vår opplevelse av samtalen lik? Hvor står vi i 2021 i arbeidet med å «snakke om det» – og hva kan vi gjøre for at denne kollektive samtalen kan bli bedre og mer fruktbar?

Gjennom en folkedialog inviterer Nansen Fredssenter til en øvelse i nettopp dette. Samtaleformen inviterer til en annen type samtale enn en debatt eller panelsamtale. Alle oppmøtte er velkomne til å dele erfaringer og lytte til hverandre på en ærlig, utfordrende og åpen måte, der personlige erfaringer, refleksjoner og meninger er i fokus framfor tall, fakta og argumentasjon. Samtalen fasiliteres av en dialogfasilitator som ledsager prosessen, men tar ingen styring på samtalens innhold. 

 

Det er ingen påmelding til arrangementet, men begrensede plasser så møt opp i god tid. Arrangementet vil ikke bli streamet. 

Medvirkende
  • Alle oppmøtte deltar på likt grunnalg
Kontaktperson
Siri Syverud Thorsen, Dialogkoordinator, Nansen Fredssenter, 93029150, siri@peace.no
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1662