I dagens offentlige ordskifte fremstår frontene som steile. Mange opplever det som svært krevende å stikke seg frem med sine meninger og opplever debatter og kommentarfelt som et minefelt for ufinhet, hets og trakassering fra sine meningsmotstandere. Er de for tynnhudede? Er kravet til debattanter for politisk korrekt? Hva kan man egentlig kreve av de som ytrer sine meninger i dagens demokratiske offentlighet?
Et klart flertall i befolkningen mener det bør være rom for offentlige ytringer som enkeltgrupper kan oppleve som krenkende, viser en ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning.*
Gjennom en rekke innlegg fra ulike ytringsrepresentanter vil vi undersøke om ytringsrommet er for romslig eller for trangt, og om det faktisk finnes mulighet for et uenighetsfellesskap?
Med:
Arrangør er Stiftelsen Fædrelandsvennen, en selvstendig, uavhengig stiftelse hvis formål er å sikre og fremme mediehuset Fædrelandsvennen sitt grunnsyn, redaksjonelle uavhengighet og tilknytning til Agder, samt tilse at avisen bygger på humanistiske og demokratiske idealer med vern av ytringsfrihet og den enkeltes frihet.
Stiftelsen vil stimulere til en god, offentlig debatt som fremmer dialog, forståelse og demokrati og deler ut Ytringsprisen «Mot til å si ifra» som skal oppmuntre til å delta aktivt i det offentlige ordskiftet på Sørlandet. Vi søker kandidater som er gode forbilder og som stimulerer til at flere melder seg på i den offentlige debatten på en positiv måte.
Se full utlysning på: http://www.facebook.com/StiftelsenFvn
* "Hva mener befolkningen om ytringsfrihetens grenser?" Fritt Ords monitorprosjekt om status for ytringsfriheten i Norge 2020-21