til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Pasienten i sentrum: Slik skaper vi en bedre kreftomsorg med prehabilitering og trygg utskrivning

Arrangør
All.Can Norge
Dag
Onsdag 18/8 2021 09:00 - 10:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Hill
Stedsbeskrivelse:
Gateplan
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Hvordan kan vi få en bedre og mer effektiv kreftomsorg ved å satse mer på prehabilitering og trygg utskrivning?

Geir Arne Larsen som er programleder for kreftområdet på Ahus har jobbet med dette i en årrekke - og vil vise frem spennende resultater fra arbeidet med å gjøre kreftpasienter bedre forberedt til behandlingen.

Hvordan kan dette utvikles videre til pasientenes beste - både politisk og innen helsevesentet?

Det arbeides også med et "pakkeforløp hjem". Hvor står dette arbeidet nå - og hva må til for at dette skal bidra til en "trygg utskrivning".

All.Can ble etablert i 2017 som et internasjonalt initiativ med lokale styringsgrupper. Målet er å forene representanter fra pasientorganisasjoner, beslutningsmiljøer, helsepersonell, forskning og industri – til å arbeide sammen for en bedre og mer effektiv kreftbehandling. Initiativet baseres på frivillig innsats, mens økonomisk støtte til All.Cans prosjekter og drift finansieres av industrien.

De som står bak All.Can Norge er: Hjernesvulstforeningen, Lungekreftforeningen, CarciNor (NET-kreftforeningen), Aktiv mot kreft, Roche Norge og Bristol Myers Squibb Norge.

 

All.Can Norge har en plattform som består av to hovedområder:

Prehabilitering

•Prehabilitering handler om å optimalisere innsatsen i tiden fra diagnose og frem til behandling. •En bedre og mer effektiv forberedelse av pasientene vil gi bedre behandlingsresultat og en raskere rehabilitering etter behandling. •Trening, kosthold, røykeslutt og kunnskap bør tas inn som del av prehabiliteringen.

Trygg utskrivning

•Alle kreftpasienter som skrives ut må få en tydelig beskrivelse av sin individuelle oppfølging og vei videre i helsevesenet.

•Kontaktpersoner, oppfølgingsplaner og rettigheter må legges frem som en del av utskrivningen. Det må være tydelig hva pasienten selv er ansvarlig for å følge opp – og hva som vil bli fulgt opp av andre ressurspersoner.

•All.Can Norge ønsker en raskere avklaring og konkretisering ifm. arbeidet med «Pakkeforløp, kreftpasienter hjem».

•All.Can ønsker at ordningen med kreftkoordinator skal utvikles og videreføres som en del av det offentlige oppfølgingsansvaret

Medvirkende
  • Geir Arne Larsen, Programleder, kreftområdet, Ahus
Kontaktperson
Ole Tom Nomeland, All.Can Norge, 90108590, otn@adhocmanagement.no
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
725