På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Elektrisk transport: Hvilket ansvar har nettselskapene?

Arrangør
Nelfo, Bellona, EFO
Dag
Tirsdag 17/8 2021 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
Restauranten, 1. etg.
 


Om arrangementet

Få land har kommet så langt som Norge i sin anvendelse av elektrisitet til transportformål. En andel på 54 prosent elbiler i nybilsalget i 2020 er en god illustrasjon på det. Det at Norge besitter 35 prosent av alle de batteridrevne maritime fartøy i verden er en annen. Flere og flere kommuner stille krav til elektriske løsninger for kollektivtransporten, og store deler av næringslivet planlegger å konvertere til helelektriske kjøretøy i sin virksomhet.

Men nå begynner det å butte. Markedsaktørene hevder at en videre omlegging til elektrisk transport krever økt tilgang på nødvendig infrastruktur, både i form av nettkapasitet og ladeinfrastruktur. Norge har ambisiøse klimamål for transportsektoren mot 2025 og 2030, og mange er bekymret for at infrastrukturen ikke vil komme på plass i tide.

På Arendalsuka setter i søkelyset på dagens regulering av nettselskap og stiller oss spørsmålene: Har nettselskapene mandat og insentiver til å legge til rette for en friksjonsfri og hurtig overgang til et velfungerende elektrisk transportmarked? Hvis ikke, hva skal til for å lykkes?

Foreløpig program:

  1. Presentasjon av rapporten «Infrastruktur for elektrisk transport: Hvilket ansvar skal nettselskapene ha?» (Afry, 2021)
  2. Panelsamtale blant markedsinterresenter om nettselskapenes rolle og mandat
  3. Politikersamtale om betydningen av elektrisk transport for samfunnsutviklingen

Kontaktperson
Marius Saasen Strand, kommunikasjonsdirektør, Nelfo, 93046932, marius.strand@nelfo.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
269