til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Hvordan innovere når folk ikke bare kan - men vil - jobbe fra hver sin kant?

Arrangør
Atea Norge AS
Dag
Tirsdag 17/8 2021 14:30 - 15:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Koronapandemien har satt fart på trenden der folk jobber på mer fleksible måter, og fra flere steder, enn før. Hjemmekontor, hybridløsninger og rask digitalisering har gjort at flere har fått øynene opp for både fordeler og ulemper ved å ta steget ut av det tradisjonelle kontorlandskapet. En global undersøkelse av rekrutteringsbyrået Robert Half viser at 50 % foretrekker en fleksibel arbeidshverdag, og at 25 % foretrekker å jobbe hjemmefra. Så hvordan kan ledere legge til rette for en produktiv og effektiv arbeidshverdag med disse nye premissene til grunn, og hva kommer til å kreves av dem i fremtidens arbeidsliv?

Nylig lyste næringsminister Iselin Nybø ut en stilling i sitt departement som la til rette for at folk kunne bo hvor som helst i landet, og slippe å møte opp på kontoret hver dag. Aldri har så mange flyttet ut av Oslo som nå, og flere etablerer seg på mindre steder fordi de ser at de kan gjøre jobbene sine derfra. Pandemien har vist oss at produktiviteten ikke nødvendigvis blir dårligere av at folk jobber fra andre andre steder, men samtidig viser tallene at kreativitet og innovasjon faller dramatisk når folk ikke lenger sitter samlet. 

Utviklingen av automatisering og kunstig intelligens vil føre til ytterligere store endringer i arbeidslivet fremover. Myke ferdigheter vil bare bli enda mer avgjørende. Så hvordan ivaretar vi kreativitet og innovasjon - når folk ønsker å jobbe fra hvor som helst?

Medvirkende
  • Michael Jacobs, Administrerende direktør, Atea
  • Nikolai Astrup, Kommunal- og moderniseringsminister, Høyre
  • Nina Melsom, Direktør Arbeidsliv, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)
  • Erik Kollerud, Leder, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS)
  • Trine Strømsnes, Administrerende direktør, Cisco Norge
  • Tine Austvol Jensen, Norgessjef, Google
Kontaktperson
Vibeke Hyttan, Prosjektleder, Atea Norge AS, 97512882, vibeke.hyttan@atea.no
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
1091