Forbrukerne er i bevegelse. De etterspør annen mat enn før. Vi snakker om megatrender, og hva de betyr for norsk matindustri. Stikkord er netthandel, digitalisering, plantebasert, convenience (bekvemmelighet),helse & sunnhet, urbant landbruk, persontilpasset mat og mer.
Arrangementet innledes med et overordnet blikk fra vår administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen. Hvilke megatrender snakker vi om?
Seniorforsker Paula Tomasco i Nofima tar for seg forbrukere, og hvordan de stiller seg til plantebasert mat.
Adm. direktør Renate Larsen legger frem en fersk trendanalyse for sjømatnæringen.
Deretter blir det debatt mellom statsekretær Trine Danielsen (H), Ruth Grung (AP), Geir Pollestad (SP), Petter Haas Brubakk (NHO Mat og Drikke og Anne Berit Aker Hansen (NNN - Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund). Debatten ledes av Nofimas kommunikasjonsdirektør Morgan Lillegård.