til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Ti norske løsninger for FNs tiår for naturrestaurering

Arrangør
NINA (Norsk institutt for naturforskning)
Dag
Torsdag 19/8 2021 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Bærekraftsscenen - jubileumsscene
Stedsbeskrivelse:
Kinosal 1
Antall plasser i lokalet
120
 


Om arrangementet

I 2021 står vi i starten på FN sitt internasjonale tiår for naturrestaurering (2021-2030). Restaurering av natur er en forutsetning for å nå FN’s bærekraftmål.

Å restaurere natur betyr å gjenopprette og forbedre økologisk tilstand og naturverdier i områder som er ødelagte. Forskerne i naturpanelet (IPBES) og klimapanelet (IPCC) har slått alarm om naturens tilstand på jorda. Det er ikke lenger nok å bevare natur – vi må i tillegg restaurere det som er ødelagt. Naturpanelet sier at dette lønner seg økonomisk, vi får igjen ti ganger så mye som det vi investerer når vi restaurerer naturen!

 

Naturrestaurering handler om politikk, forvaltning, forskning og praktiske løsninger. Kunnskaps- og erfaringsformidling på tvers er avgjørende for at vi når Norges miljømål om god tilstand i økosystemene. Norsk institutt for naturforskning (NINA) er et sentralt kunnskapsmiljø for naturrestaurering i Norge. Vi har i en årrekke forsket på restaurering og vært involvert i mange konkrete restaureringstiltak, både til vanns og til lands. 

 

Fra Bærekraftsscenen under Arendalsuka vil forskere fra NINA vise konkrete eksempler på hvordan restaurering i Norge bidrar til å nå bærekraftmålene.

Medvirkende
  • Dagmar Hagen, Forsker, NINA
  • Astrid Brekke Skrindo, Forsker, NINA
Kontaktperson
Ingeborg Helland, NINA (Norsk institutt for naturforskning), 97654820, ingeborg.helland@nina.no
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1892