til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Hvordan sikre morgendagens helsetjenste med nok testkapasitet i Norge

Arrangør
Oslo Cancer Cluster, Norwegian Smart Care Cluster, Norway Health Tech, Universitetet i Agder
Dag
Onsdag 18/8 2021 15:30 - 16:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Hvordan kan vi bygge en solid helsetjeneste i Norge med gjennomtestede behandlinger, produkter og tjenester levert av norske innovatører? Vi inviterer til diskusjon og politisk debatt. Velkommen!  

Som de fleste andre vestlige land, går Norge mot store endringer i behovet for helsetjenester. Demografien endres, antall kronisk syke øker og vi blir flere. Helsepersonellet blir slitne, og mange velger å gå ut av yrket.

For å kunne levere på fremtidens krav til helsetjenester, må det legges til rette for at nye behandlinger, produkter og løsninger skal kunne testes i Norge.

Testkapasitet er en stor mangelvare i Norge, og vi er på bristepunktet. Det betyr at bedrifter må ut av landet for å teste. De tar med seg verdiskapning, arbeidsplasser, kompetanse og innovasjon som vi kunne beholdt i Norge. 

Hvordan skal vi unngå at dette skjer? 

Helseklyngene Norwegian Smart Care Cluster, Norway Health Tech og Oslo Cancer Cluster går sammen om å sikre morgendagens helsetjenester, og foreslår å opprette et nasjonalt testsenter der store og små selskaper fra hele landet kan nyte godt av ressursene og lære av hverandre. 

Program

 1. Hvordan skaper vi morgendagens helsetjenester sammen? Innledning ved Tarje Bjørgum, leder Bærekraft og Helse, Abelia.
   
 2. Hva er behovet for testkapasitet i Norge? Lederne av helseklyngene Norwegian Smart Care Cluster, Oslo Cancer Cluster og Norway Health Tech tar diskusjonen. Vi hører fra Arild Kristensen, Ketil Widerberg og Lena Nymo Helli. Tarje Bjørgum er ordstyrer.
   
 3. Samskaping er nøkkelen. Margunn Aanestad, professor ved Institutt for Informasjonssystemer og faglig leder for Senter for e-helse ved Universitetet i Agder, forteller om mulighetene som UiA ser.
   
 4. Hvilke muligheter har vi til å utvikle et nasjonalt testsenter i Norge? Bjørn Arne Skogstad, seniorrådgiver i SIVA, presenterer mulige virkemidler.
   
 5. Hvordan fungerer et godt testsenter? Willie Wågen, leder for Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre, forteller hva de har fått til.
   
 6. Politisk debatt. Vil politikerne legge til rette for bedre testkapasitet – og i så fall hvordan? Robert Steen (Ap) og Lise Marie Ness Klungland (Sp) debatterer. Tarje Bjørgum er ordstyrer.

 

Arrangementet streames på UiAs nettside og Facebook.

Kontaktperson
Wenche Gerhardsen, Kommunikasjonssjef, Oslo Cancer Cluster, 92879842, wg@oslocancercluster.no
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
3017