På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Rød løper for rehabilitering

Arrangør
Sunnaasstiftelsen
Dag
Tirsdag 17/8 2021 14:00 - 15:15
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Inkludering , Helse
Språk
Norsk
Sted
Bærekraftsscenen - jubileumsscene
Stedsbeskrivelse:
2
Antall plasser i lokalet
120
 


Om arrangementet

Velkommen på rødløper!

Norge er blant verdens beste på å redde liv etter alvorlig skade og sykdom.

Vi er av verdens beste på akuttbehandling og vi er gode på spesialisert rehabilitering i sykehus. Det vi ikke er like gode på er overgangen mellom sykehus og kommuner. Mange blir overlatt til seg selv når de kommer hjem. De blir mer hjelpetrengende enn nødvendig og får ikke utnyttet sitt fulle potensial. Behandlings- og samfunnskostnaden blir høyere enn nødvendig. Men enda verre er den personlige kostnaden: Frarøvelsen av selvstendige liv som kjærester, fedre, døtre og venner.  

I over et år har vi fulgt tre personer som bærer hver sin historie om liv som ikke ble som forventet, om alvorlig sykdom og ulykke som snudde hverdagen og fremtiden på hodet. Om hvordan det er å bli møtt av samfunnet, familie og venner, skole, arbeidsliv og NAV-systemet når forutsetningene er endret og livet er under omorganisering.

Mange vil en gang i livet møte motgang og kriser. Derfor kan vi alle lære noe av denne filmen. I dokumentaren følger vi tre mennesker  i opp og nedturer og deres reise mot en ny normal etter en livsendrende hendelse. 

Tre sterke mennesker som ønsker å fortelle sine historier slik at andre og samfunnet kan se at det er mulig å finne tilbake til den nye normalen – at det går an:

  • Trond Hammer var første politimann på Utøya 22. juli. Supermann og superpappa. Så skadet han seg i en sykkelulykke og fikk en ryggmargsskade. I dag er han fremdeles leder i beredskapstroppen, supermann og superpappa. Etter nitidig opptrening, men også en del motbakker er han tilbake som instruktør for beredskapstroppen, og har funnet en god hverdag med kone og barn. Hans erfaring med omstilling og ekstreme situasjoner gjør han til en viktig mentor og rollemodell.  
  • Anine Johansen lever med følgeskader etter hjerneslag da hun var bare 23 år gammel. Anine ser frisk ut, kan gjøre masse av det hun kunne før, men har måtte lære å leve en ny hverdag. Anine har blitt et forbilde for andre unge som lever med en hjerneskade. Hun er historien om en ung jente som nekter å forholde seg til NAV-systemet og utsiktene om å leve et liv som ufør. Anine har funnet nye drømmer og en ny meningsfull hverdag. 
  • Richard Heltzer jobbet som trappesnekker, var nybakt far og dyrket hobbyer fulle av fart og spenning. Så førte en arbeidsulykke til at hverdagen med mye fysisk aktivitet og en praktisk jobb måtte vike for helt andre planer. Nytt utdanningsløp, nye metoder for å mestre en hverdag i rullestol; Richard tok tilsynelatende alle utfordringene på strak arm. 

 

Kontaktperson
Marianne Holth Dybwad, Daglig Leder, Sunnaasstiftelsen, 97153904, Post@sunnaasstiftelsen.no
Twitter:
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1575