På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

«Å Leve til vi dør»

Arrangør
Foreningen for barnepalliasjon
Dag
Tirsdag 17/8 2021 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse , Partipolitikk
Språk
Norsk
Sted
Politiker i glassheisen - jubileumsscene
Antall plasser i lokalet
200
 


Om arrangementet

Alle er opptatt av hvordan vi mennesker lever og dør. Alt for lenge har vi snakket alt for lite om den siste delen av livet, særlig når alvorlig sykdom rammer og når døden kommer.

Vi i Foreningen for barnepalliasjon (FFB) jobber aktivt for å øke livskvaliteten for alvorlig syke og døende barn og deres familier.

Vi er veldig glade for at regjeringen og stortinget prioriterer å sette søkelys på lindrende behandling og omsorg gjennom stortingsmeldingen som kom i 2020. Vi har store forventninger til oppfølgingen av denne. Vårt arbeid har gjort oss sikre på at større åpenhet og bedre tilrettelegging rundt alvorlig sykdom og døden vil bety enormt mye for samfunnet vårt og oss som enkeltpersoner. Ingen av oss er like. Det må gjenspeiles i politiske debatter om omsorgen for alvorlig syke og døende, uavhengig av alder, diagnose og behov.

Vi ønsker å bidra til å holde tematikken levende, og vi opplever det som helt naturlig – nærmest nødvendig – at døden snakkes om på et av de mest sentrale møtesteder i norsk samfunnsliv – Arendalsuka. Derfor inviterer vi i FFB til debatt med sentrale helsepolitikere som inviteres til å delta.

 

 

Kontaktperson
Natasha Pedersen, Generalsekretær, Foreningen for barnepalliasjon, 38023802
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
386