til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Hvem tør å satse på løsninger som monner?

Arrangør
Stine Sofies Stiftelse, Redd Barna
Dag
Onsdag 18/8 2021 10:30 - 11:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet - jubileumsscene
Antall plasser i lokalet
80
 


Om arrangementet

Vold og overgrep mot barn er i utilstrekkelig grad behandlet som et folkehelseproblem. Det å bli utsatt i barndommen kan få alvorlige psykiske, fysiske, relasjonelle og andre negative konsekvenser for resten av livet. For samfunnet koster det milliarder.

I den offentlige debatten og i det politiske landskapet er det få som stiller spørsmål ved at konsekvensene av vold og overgrep i barndommen er så omfattende og kostbart – både for de som rammes og for samfunnet. Men evnen til å løse utfordringene med helhetlige og langsiktige løsninger virker å være begredelig. Vi møter en mur av velvilje, men lite handling.

Under Arendalsuka vil vi spørre politikere fra de største partiene og relevante fagaktører hva som trengs for å stoppe vold og overgrep mot barn. Hva er det som hindrer oss? Hvilke hensyn går foran barns beste og barns rettssikkerhet? Hva er politikernes plan og hva er det som hindrer dem i å gå i gang? Og er de villig til å satse det så det monner?

Her møtes Høyre mot Arbeiderpartiet når Kristin Ørmen Johnsen (Høyre) og Kari Henriksen (Ap) utfordres av debattleder Torbjørn Urfjell. 

Innledning ved Ada Sofie Austegard, Generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse. Oppsummering og avslutning ved Monica Sydgård, leder for Redd Barnas Norgesprogram. 

Medvirkende
  • Kristin Ørmen Johnsen, Stortingsrepresentant, Høyre
  • Kari Henriksen, Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
  • Kristin Stokke, Leder, fagenhet, Stine Sofies Stiftelse
  • Monica Sydgård, Leder for Redd Barnas Norgesprogram, Redd Barna
Kontaktperson
Marie Garmannslund Eide, markeds- og kommunikasjonsrådgiver, Stine Sofies Stiftelse, 94529633
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
903