til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Kveler norske kommuner en sirkulær omstilling?

Arrangør
SINTEF
Dag
Onsdag 14/8 2019 08:30 - 09:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
M/S Sandnes
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Kveler norske kommuner en sirkulær omstilling? 

 

Nei, mener Susie Jahren, sirkulær økonomi lead på SINTEF og innleder på møtet. Men vår omfattende forskningsaktivitet knyttet til sirkulær økonomi har identifisert en rekke barrierer for norske kommuner i omstillingen til en sirkulær økonomi. Hvordan kan disse barrierene fjernes, slik at kommunene kan dra nytte av verdiskaping og sysselsetting, samtidig som de medvirker til å frakoble økonomisk vekst og ressursbruk? Hva kan du som kommunepolitiker gjøre og samskaper med næringsliv?  

 

Møt forskere, grundere, organisasjoner og kommune-Norge til diskusjon om bord på MS Sandnes onsdag 14. august klokken 8.30.  Stein Mortensholm leder debatten der vi får høre fra:

 

Christian Lodgaard, Senior Vice President, Products & Brands, Flokk. Lodgaard skal fortell oss hvordan vi må tenke nytt om offentlig innkjøp.

Thomas Steenbuch Tharaldsen, Chief Commercial Officer, Quanta Fuel. Hans selskap måtte etablere sin sirkulære modell i en dansk kommune fremfor en norsk – hvorfor?

Geir Sæther, Senior Vice President, Circular Economy, TOMRA. Sæther skal fortelles oss om beste praksiser innen sirkulær økonomi fra rundt om i Norge – og i verden.

Eva Snare, næringssjef i Nord-Odal kommune og Lillian Strand, rådgiver i avdeling for plan og næring i Trøndelag fylkeskommune skal fortelle oss om de arbeider med omstillingen til sirkulær økonomi.  

 

Lær å identifisere barrierene og om hvordan offentlig og privat sektor sammen kan skape den beste overgangen til sirkulær økonomi både lokalt og nasjonalt.

 

Alle i salen skal også få et digital kopi av først Sirkulær Økonomi håndbok i Norsk tekst, publisert av SINTEF i samarbeid med Walter R.Stahel. 

Kontaktperson
Susie Jahren, SINTEF, 98230512, susie.jahren@sintef.no
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
1987