til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Dilemmaspill - Hva er viktig når samfunnet styres av algoritmer og kunstig intelligens?

Arrangør
Computas AS
Dag
Onsdag 14/8 2019 17:00 - 18:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Castelle
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Bruken av kunstig intelligens skyter fart og tas i bruk til stadig nye formål, men bringer også med seg en rekke nye problemstillinger. På mange måter er bruken av kunstig intelligens et av vår tids største etiske dilemmaer. Retningslinjene som legges til grunn nå vil påvirke alle deler av samfunnet i flere generasjoner fremover. 

Hvilke kvalifikasjoner blir du vurdert på når du søker lån i banken? Har kjønnet ditt betydning for hvilken jobb du får anbefalt i en jobbdatabase? Har din opprinnelse betydning for hvilken trygdeytelse du får fra staten? Og hvem har egentlig ansvaret? Politikere, utviklere eller algoritmene?

I en uformell sesjon inviterer vi publikum til å ta stilling til en mengde etiske dilemmaer og se resultatet av valgene i praksis. Hva er egentlig viktigst - effektiv teknologi eller rettferdighet? Og hva er egentlig et rettferdig utfall?

 

......

 

Tusen takk til alle som deltok! Lenken til presentasjonen med resultatene fra hvert spill kan dere finne her: http://bit.ly/arendal_2019

Ikke nøl med å ta kontakt dersom dere har spørsmål eller kommentarer. Lenken til våres profiler i LinkedIn ligger i siste slide.

Medvirkende
  • Morten Forfang, Ph.D. i kunstig intelligens og fagdirektør, Computas
  • Marco Bertani-Økland, Ph.D. i matematikk og overingeniør, Computas
  • Josephine Honoré, M.Sc. i FAT-ML og kunnskapsingeniør, Computas
Kontaktperson
Caroline Helmersen, Computas AS, +92889686
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
1672